TYPISK GÅR JEG i seng mellem 22 og 23. Jeg står forholdsvist tidligt op, så jeg bliver nødt til at gå i seng deromkring for at få min søvn.

Jeg fungerer egentlig udmærket, uanset om jeg sover seks eller otte timer. Jeg har læst, at man helst skal sove otte, så jeg forsøger at sove syv timer hver nat.

Jeg vågner som regel af mig selv omkring klokken seks. Det har jeg gjort, siden mine børn var små. Der er ikke nogen alarm, der vækker mig. Jeg sætter heller ikke nogen for en sikkerheds skyld. Det tidligste, jeg kan møde på Christiansborg, er klokken otte, og der ved jeg, at jeg er vågen. På trods af, at jeg ikke sætter en alarm, sker det aldrig, at jeg kommer for sent. Selv hvis jeg sover længe og vågner klokken 7, vil jeg kunne nå et bad og gå over på Christiansborg, som jeg bor meget tæt på.

DET FØRSTE, jeg gør, når jeg vågner, er at sætte mig i sofaen i min stue, hvor jeg læser e-aviser. Typisk læser jeg Berlingske og Ekstra Bladet først, som begge er aviser, jeg har arbejdet på i min tid som journalist. Derudover læser jeg Jyllands-Posten, Politiken og Information, hvis der er en interessant artikel, jeg er blevet gjort opmærksom på.

Mens jeg læser avis, sætter jeg en kande stempelkaffe over. Jeg brygger den ret stærkt med Irmas ’After Dinner’-blend. Der er til fire kopper kaffe i sådan en – to til mig og to til min kone, der sidder i vores karnap og læser aviser samtidig med mig. For hende er det mest for hyggens skyld, hvor jeg er mere professionel bundet til at holde mig orienteret.

Når jeg har læst avis og drukket kaffe, roer jeg i tyve minutter på vores romaskine.

JEG SPISER IKKE morgenmad. Jeg kan godt mærke en sult om morgenen, men det er ikke noget, jeg ikke kan ignorere. Specielt når jeg sidder på romaskinen, forsvinder sulten.

Jeg spiser hverken morgenmad eller frokost, fordi jeg ikke længere kan spise, hvad jeg vil, og forblive slank. Når jeg tænker på mig selv, tænker jeg på en slank mand. Hvis jeg begynder at blive lidt kvabset og ser mig selv i spejlet, så ser jeg ikke mig selv. Så synes jeg, at jeg ser forkert ud. At springe morgenmaden og frokosten over er en måde, jeg kan holde kalorieindtaget nede på.

Jeg vil anbefale andre at springe morgenmaden over. Vi har problemer med at holde kalorieindtaget nede i vores verden, hvor vi er rige og har overflod af mad. Hvis man fravælger morgenmaden, kan man spare en tredjedel af sit daglige kalorieindtag væk.

JEG GÅR I BAD, når jeg er færdig på romaskinen. Efter badet smører jeg mit ansigt ind i bodylotion, ellers bliver mit ansigt meget tørt. Jeg bruger ikke bodylotionen på resten af kroppen, det er kun til ansigtet.

Vi er begyndt at høre P8 Jazz om morgenen. Det er rart – og så lærer vi nogle nye jazznavne og jazzstilarter at kende. Vi er relativt nye til det med at lytte til jazz, så vi er stadigvæk i en fase, hvor vi lærer, hvad det er for noget, og hvad vi kan lide.

EFTER JEG HAR været i bad, rydder jeg op. Det er min opgave at sørge for, at lejligheden er præsentabel, når jeg går ud ad døren. Der skal være ryddet op, jeg skal have været nede med skraldet, der skal luftes ud, og sengen skal være redt.

Når jeg skal på Christiansborg, har jeg som regel det samme tøj på: et jakkesæt, en hvid skjorte og slips, hvis jeg den pågældende dag skal på talerstolen eller i fjernsynet. Jeg synes, det hører med til jobbet, at man med sin påklædning signalerer en form for seriøsitet omkring sin person.