Natklubejere forsøger at gøre skak sexet. Og det ser ud til at virke scroll-down

Natklubejere forsøger at gøre skak sexet. Og det ser ud til at virke

En af landets største skakklubber ligger i Danmarks nok mest kendte natklub. Og hvordan hænger det så sammen? Reportage fra en travl turneringsaften i Babylon Chess Club.

Af Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: Valdemar Ren
Livsstil Euroman

UDESTUEN MED UDSIGT OVER SØERNE i København er fyldt til randen med store smil, ølflasker, vinglas og farverige cocktails. Man kan vel fristes til at sige, at alt er ved det sædvanlige på Restaurant Babylon – og så alligevel ikke. I dag er restaurantens borde ikke klistret til med spildte drinks. I stedet har skakbrætter og -brikker gjort sit indtog på de små marmorborde. Det er nemlig onsdag, klokken er halv seks, og vi er til Babylon Chess Club, der, som navnet afslører, er en skakklub. Og som på få år har vokset sig til en af landets største målt på antal deltagere.

Hvor de fleste andre skakklubber finder sted i forsamlingshuse, kælderlejligheder eller forstadsgarager, har Babylon Chess Club sin adresse på den hypede københavnernatklub Søpavillonen i den gamle skøjteklub mellem Peblinge og Skt. Jørgens Sø. Det er de to nattelivsveteraner Simon Frank – som er medejer af Søpavillonen og Restaurant Babylon – og Patrick Wurzel, der er mændene bag den lettere atypiske skakklub, og de to festglade familiefædre står klar i døren med en cocktail i hånden for at hilse på samtlige gæster, som var det en genforening med gymnasieklassen eller højskoleårgangen, hvor de poppede sing-along-hits fra 00’erne er skiftet ud med country-musik på lavere volumen.

”For satan, det var da også ved at være for længe siden, du havde været her,” udbryder Simon Frank, da et tydeligt garvet medlem af skakklubben træder ind ad døren og bliver mødt med en bjørnekrammer. Det kan ses fra Dronning Louises Bro, at de er på hjemmebane i rollen som værter.

Den nyankomne gæst afslører sig selv som stamgæst ved at have en lyseblå kasket på hovedet over sit lange, krøllede hår med orange tekst. ’Babylon Chess Club’ står der.

”Det var, inden det blev stort. Der vandt man sådan en her,” fortæller gæsten, hvis navn er Johan, inden han finder sig til rette i baren.  

Mens Simon Frank forsøger at kæmpe sig gennem menneskemængden uden at spilde sin cocktail, råber han med nærmest barnlig glæde i øjnene på tværs af lokalet til sin makker:

”Der er sgu fuldt hus, mand! Hold kæft, det er fedt.”

Og ja, det er der søreme også. Igen i aften.

Se, hvad vi ellers skriver om: Natteliv, Natklubber og Klubber