Barer venskaber

Barer venskaber

Videnskaben bekræfter: Det er sundt at gå på bar med vennerne og få en lille en

Sociale ’drankere’ har flere venner.

De fleste har nok en fornemmelse af, at samtaler, venskaber og ens eget spejlbillede kommer i et lidt bedre lys under indflydelse af alkohol og godt selskab.

Og nu bekræfter videnskaben, at det faktisk også er sådan. Det er gavnligt for både din mentale og fysiske sundhed at gå på bar og drikke (lidt), konkluderer en ny engelsk undersøgelse.

Samtidigt viser det også, at folk, der drikker i sociale sammenhænge i gennemsnit  har otte tætte relationer, mens folk, som ikke drikker, kun har seks. I den engelske undersøgelse har man set på, hvorfor alkohol generelt betyder så meget i vores kultur.

Og mens mange er af den opfattelse, at det kun fungerer som et nydelsesmiddel, konkluderer de, at alkoholens popularitet også kan knyttes til de sociale og sundhedsmæssige gevinster, der er ved de gyldne dråber.

”Hvis folk går ofte på pub, har det en direkte effekt på deres sociale netværks størrelse og på, hvor engagerede de er i deres lokale samfund, hvilket også påvirker, hvor tilfredse de er med tilværelsen,” siger Professor Robin Dunbar of the University of Oxford's Experimental Psychology department til Esquire og fortsætter:

”Pubs har traditionelt en rolle som et sted, hvor man mødes for at socialisere, og alkoholens rolle er at sætte gang i endorfinerne, der fremmer, at man kommer hinanden ved og knytter bånd.”

Det er dog ikke sådan, at man får flere venner, jo mere man drikker. Tværtimod. Det er ved moderat alkohol-indtag, at man opnår en gevinst, og man må formode, at kurven knækker igen på et tidspunkt, når man bliver for kærlig, dum og usammenhængende at høre på.

Undersøgelsen handler også primært om den engelske pub-tradition, hvor man har større tradition for at være sammen i store fællesskaber, frem for nyere barer, hvor man i større grad orienter sig mod sit eget mindre selskab.

Men den gode nyhed her op til weekenden er altså, at et par stykker i større sammenhænge er godt for venskaber og sundheden. Skål på det.

LÆS OGSÅ: Top 20: Københavns bedste værtshuse

LÆS OGSÅ: 6 myter om vin: Sådan vælger du den perfekte vin i supermarkedet

LÆS OGSÅ:  Danmarks første gin-festival åbner i København

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Bar