”Papa, man siger, at den man elsker, tugter man. Vi tvivlede aldrig på din kærlighed. Til tider var den måske lidt overvældende, måske også lidt tilfældig.”
  I tale til sine forældres sølvbryllup i 1992.

19950928-217563-3-1274x1704ma.jpg

”Dét at være udpeget på forhånd til at skulle overtage et land en dag og en trone, det virkede lidt mystisk på mig. Det gik op for mig, da jeg var en 10-12 år gammel. De år var der noget, der ikke var som de andre klassekammerater og venner, man havde. Du er lidt anderledes end de andre. Det skulle jeg lige finde en modus vivendi på.”
  I TV 2-dokumentaren 'Min vej' i 2018.

GettyImages-3140949-(1).jpg

”Jeg tror gerne, jeg vil huskes som en, der gør en forskel, når jeg møder folk.”
  I Euroman i 2012, dagen inden kong Frederiks 44-års fødselsdag.

”Det var da ikke den fedeste tid i månederne derefter. Jeg var ikke spor stolt og følte jo bare, hver gang jeg kørte gennem land og by i min bil, at alle, jeg passerede, kunne pege ud, at det var mig, der kom dér. Det gjorde de så alligevel ikke, men det var sådan, jeg følte det. Det var ikke så meget spørgsmålet om konge eller ej – mere det, at jeg ikke kunne svare igen på kritikken. Der var så heller ikke så meget at svare igen på, fordi det var noget rigtig lort, man havde lavet, ikke?”
Om trafikulykken sammen med prins Joachim i Cahors i ’Under Bjælken’ af Jens Andersen.

20000611-152907-L-1890x1260ma.jpg

”Da jeg endelig kom igennem Frømandskorpset, tænkte jeg: Fandeme nej, nu gider jeg ikke undskylde mere. Jeg har alt for længe tænkt alt for meget over, hvad folk tænkte om mig. Jeg gider ikke længere skulle undskylde, at jeg er prins, og jeg har x antal privilegier. Nu har jeg givet den en skalle, nu har jeg gjort det her.”
  I Euroman i 2012.

”Jeg så mit liv blive slukket, og at jeg pludselig skulle til at opføre mig som en fuldblodsvoksen. Det var meget ubehageligt. Samtidigt var der ikke så mange, der kunne fortælle mig, hvad det egentlig gik ud på.”
I TV 2-dokumentaren 'Min vej' i 2018.

20100922-143423-5-1969x2906ma.jpg

”Mary er skabt ind i den rolle, der til dels er bygget af hende selv, fordi hun er en kvinde af tiden. Hun er opmærksom på alle de forandringer, som verden står overfor, og hun er organiseret i sit tankesæt omkring, hvor og hvordan hun ønsker at være og bistå mig som dronning. Dér har vi bygget et parallelt spor, hun og jeg.”
  Om Mary i ’Kongeord’ af Jens Andersen. 

”Jeg glemmer aldrig den forargelse, det vakte, da min bror og jeg fortalte, at vi først havde spist et måltid sammen med vores forældre i en alder af fire år. Men vi fortalte det jo bare, fordi det var helt naturligt for os.”
I Berlingske i 2007 om sit forhold til prins Henrik og dronning Margrethe som barn.

”Der er sikkert mange danskere, der tænker, ’Hvordan mon ham Frederik klarer nytårstalerne? Kan han løfte arven fra sin mor?’ Det skal nok gå. Hun havde sin facon, jeg har min (…) Dog tør jeg godt love, at man vil høre mig udtale ordene: ’Gud bevare Danmark!’ Det er et udsagn, som giver mig gåsehud, hver eneste gang jeg hører det.”
  Om nytårstalerne i ’Kongeord’ af Jens Andersen.