Sorte lædersko byttes ud med hvide sneakers og slipset bliver i skuffen: Er der ved at ske et dresscode-skifte i advokatbranchen? scroll-down

Sorte lædersko byttes ud med hvide sneakers, og slipset bliver i skuffen: Er der ved at ske et dresscode-skifte i advokatbranchen?

Uniformselementer har påvirket vores garderober i flere århundreder. I nogle tilfælde er uniformen 100 procent funktion over form. Her har hver del i beklædningen et specifikt formål, og intet er overladt til tilfældighederne. Her fortæller Henrik Meden, der er 40 år og ansat som advokat og partner i Poul Schmith/Kammeradvokaten, om sin uniform.

Fortalt til Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mennesker Euroman

For mig er der to ting ved at iføre sig en slags uniform, som jeg godt kan lide.

For det første adskiller den det professionelle fra det private liv. Når jeg kommer hjem, tager jeg jakkesættet af og ifører mig noget langt mere afslappet. Hvis det er en rigtig god dag, kan jeg endda hoppe i et par joggingbukser. 

For det andet er min uniform med til at give mig en form for troværdighed og underbygge min faglighed, fordi det også er noget, der forventes i min branche. Den troværdighed og faglighed vil man have svært ved at udstråle, hvis man sidder i shorts og T-shirt. 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mænd, Erhverv og Herretøj