René Fredensborg: "Der er en forbandelse i den her familie. Vi er alle nogle sjufter" scroll-down

René Fredensborg: "Der er en forbandelse i den her familie. Vi er alle nogle sjufter"

Journalisten og forfatteren René Fredensborg er far til syv børn med fire forskellige kvinder. Men han har ikke været verdens bedste far eller ægtemand. Magnus Fuglsang Søgaard har mødt den evige provokatør, der under den filippinske sol har fundet lykken i en sen alder.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Tobias Nicolai
Mennesker Euroman

Det er dagens mindste overraskelse, da der tikker en SMS ind fra René Fredensborg. Han er forsinket. Forklaringen lyder på, at han sidder i sin gamle Volvo og ikke kan finde en parkeringsplads.

Der har været relativt stille om den ellers omstridte mediepersonlighed siden hans ’Du er sådan lidt bordello-mor i det der’-kommentar til Helle Thorning-Schmidt på den røde løber ved Zulu Awards tidligere i år. Men det er ikke det, vores interview i dag skal handle om.

Vi skal i stedet tale om kærlighed, faderskab og alternative familieformer. For med syv børn med fire forskellige kvinder må René Fredensborg da om nogen vide en ting eller to om de emner.

Fredensborg blev uddannet på Journalisthøjskolen i Aarhus i 2001 og har siden gjort sig som journalist, radiovært, tv-vært og forfatter. Han blev offentligt kendt i ’Den halve sandhed’ på DR2, et program hvor han blandt meget andet kastede sig ud i at genbesætte Christiania, og han har skrevet for medier som Urban, Nyhedsavisen og Euroman, før han i 2011 blev vært på Radio24syv i kulturprogrammet ’AK24syv’.

Ofte har der været ballade i hans kølvand. René Fredensborg blev blandt andet bortvist og siden genansat på Nyhedsavisen, efter han havde kastet med brosten i forbindelse med dækningen af Ungdomshusets rydning i 2007.

Siden, i en artikel fra 2011 i filmmagasinet Ekko, skrev han, at filmkonsulenten Jesper Jack havde tilbudt ham kokain til et professionelt arrangement – en artikel, der kostede Jesper Jack jobbet hos Det Danske Filminstitut.

I 2018 blev Fredensborg bortvist fra Radio24syv, fordi han havde smuglet hash og MDMA med til Folkemødet via Sverige i en bil kørt af en uvidende praktikant.

I dag er han journalist på Ekstra Bladet, hvor han ud over at fornærme vores tidligere statsminister senest har beskæftiget sig med alt fra papsugerørets elendighed til Københavns ringe parkeringsmuligheder.

Efter 10 minutters ventetid mødes vi i baren på Herkules Pavillonen i Kongens Have, hvor Fredensborg lader tjeneren vide, at han skal have ’den mindst økologiske bajer, I har.’ Det ender alligevel med en fairtrade pilsner, for alternativet i form af diverse craft beers er trods alt værre, vurderer vi sammenstemmende.

”Jeg gider ikke de der dyre og fancy øl,” forklarer han.

René Fredensborg, som er 49 år, både taler og trækker vejret på samme tid, og han er ikke sen til at bryde ind, da jeg som icebreaker fortæller om en af mine barndomsvenners særegne familiekonstruktion.

”Den kan jeg slå,” erklærer han med en vis begejstring i stemmen.

”Jeg er gift med min fars datter,” når han at sige, inden han selv hører det og tilføjer: ”Eller hun er en form for min fars ’adoptivdatter’.”

Hende vender vi tilbage til.

Se, hvad vi ellers skriver om: