Claes Bang om at spille med øjnene stift rettet mod honoraret: ”Der skal jo tjenes en månedsløn” scroll-down

Claes Bang om at spille med øjnene stift rettet mod honoraret: ”Der skal jo tjenes en månedsløn”

Claes Bang har for længst haft sit internationale gennembrud på det store lærred. Nu er han igen aktuel i en skandinavisk filmproduktion, når han i filmen ’Stockholm Bloodbath’, der handler om et af de grummeste øjeblikke i det dansk-svenske uvenskab, spiller Christian 2. Vi har mødt den 56-årige stjerneskuespiller til en snak om, hvorfor han ikke bliver hyret til flere danske film, hvad han har så travlt med i udlandet, og om han stadig frygter, at telefonen en dag stopper med at ringe.

Af Sebastian Dall Mayoni
Foto: Jonas Bie
Mennesker Euroman

Mit første møde med Claes Bang var i rollen som den homoseksuelle herrehåndboldspiller Dennis Randrup i ’Langt fra Las Vegas’. Siden har du været med i et hav af serier og film, hvor du på den ene side har været charmebøf i store dramaserier som ’Anna Pihl’ eller levet det smalle liv på teateret. Hvad tænker du om den karakteristik?

”Når jeg bliver reduceret til de to spor, kan jeg godt tænke, om det virkelig var, hvad det blev til. Men jeg forstår det godt. Jeg har i hele min karriere forsøgt at vælge de projekter, som gav mening for mig.

Men der har også været år, hvor der ikke var noget at vælge imellem. Hvor de job, jeg blev tilbudt, var de job, jeg tog, fordi regningerne skulle betales. Det har ikke altid være luksus for mig.

Efter ’The Square’ (Ruben Østlunds film fra 2017, der vandt Guldpalmen ved Cannes Film Festival, red.) har jeg fået utrolig mange muligheder, så jeg pludselig kan vælge, hvad jeg vil.”

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mænd, Danmark, Skuespil og Film