Når fortovene er fedtede af slud, er der mange, der går over til mere robust og klassisk fodtøj.

Men der er stadig nogle af os, der har svært ved at give slip på den afslappede komfort i et par tennis- eller løbesko.

Hvis du hører til gruppen, der helst vil gå i sporty fodtøj året rundt, men desværre ikke bor i Los Angeles (endnu), har vi her samlet et par håndfulde af de største mærkers bud på vintersikre sneakers.

Her er 13 muligheder for at bevare din coolness på stenbroen – selv når den er fuld af sjap og nedfaldsblade.

Trendy retro

Air Max 95 er et af de mest succesfulde af de mange 90’er-designs, der er stærkt repræsenteret på sneaker-scenen for tiden. Dens tykke sål gør den i forvejen velegnet til efterårsvejr, og fansene af skoen vil nok ikke blive kede af, at den nu kommer i en ankelhøj udgave med en varm indersok. Fås både i sort og militærgrøn. 

Køb her til ca. 1200 kroner

Luksus med lammeskind

Ralph Lauren har lavet støvle i ruskind og læder foret med blødt lammeskind, der holder dine tæer varme, selv om du spiller smart på Nuuks fortove. Prisen er seriøse 5200 kroner.

Køb her.

Spraglet veteran
Mowabb’en er en variant af den for tiden ultrapopulære huarache. Den er måske bare endnu mere syret i sit design. Et robust læderydre i efterårsfarver og den isolerende indersok gør den ideel til skovturen. Skoen er på tilbud lige nu til 600 kroner.

Køb den her

Futuristisk fashion


Y-3 har lavet en vild støvle i neopren, der holder dig varm og bevægelig. Prisen er tilpas fashion: ca. 2400 kroner hos Mr Porter.

Skolegårdsikon

Filas Trailblazer er designet til vandreturen, men blev et hit blandt unge briter, fordi den var akkurat pæn nok til at have på sammen med skoleuniformen, men også rå nok til at hænge ud i, når man havde fri. Nu er 90’er-klassikeren tilbage.

Køb den her for 1039 kr.

Pansret klassiker

Nike har lavet en vinterklar udgave af sin klassiske Air Force 1, der er armeret som en tank: Skridsikre såler, vandtæt ydre, plastikforstærkninger og indbygget indersok skal nok sørge for, at dine fødder kommer gennem byen i god behold.

Pris: 1.075

Køb den her.

Boostet vandrestøvle

Adidas har lavet en diskret vandrestøvle med anvendelse af firmaets patenterede og meget populære Boost-teknologi, der gør din spadseretur let og affjedret.

Køb den her for 1400 kr.

Vild i uld

Nike har lavet en støvle, der ser dejlig lun ud. Og selv om den ikke holder sig ren særlig længe, vil den med garanti få folk til at spærre øjnene op, hvis du har mod nok til at gå med den. Desuden kan man ifølge forhandleren være sikker på, at der ikke er to par sko, der er identiske, da de vævede elementer er skåret ud af et større stykke stof.

Køb den her. Pris: 1499 

Ruskindsracer

New Balances bud på en sneakerboot har klassiske løbesko-elementer som mærkets stødabsorberende Encap-sål og træk fra vandrestøvler som Gore-Tex og metaløjer til snørebåndene. En lynlås på siden skulle gøre det nemmere at komme ind og ud af dem. Fås i sort og grå.

Til 1500 kroner hos Støy

Militære referencer
Nike har i flere år lavet såkaldte Special Field Boots (SFB) med referencer til, at Nike-medstifter Bill Bowerman tjente i et bjergkorps under Anden Verdenskrig. Dette efterår er støvlen tilbage i tre forskellige lærredfarver med en rå, Nike Free-inspireret sål og en strop på anklen, der gør det nemmere at trække den på.

Køb den her til 1400 kroner.

LÆS OGSÅ: 10 sko fra 90'erne, der stadig holder

LÆS OGSÅ: Velklædt varme: 17 flotte striktrøjer

LÆS OGSÅ: Fra Chelsea-boots til sneakers: 22 sko til efteråret