Artiklen indeholder sponsorerede links

Det er et velkendt mønster:

Når alle vil se ud på en bestemt måde, rykker skønhedsidealet videre til en position, hvor der er mindre trængsel og bedre mulighed for at skille sig ud. Således også med skæg. Når alle barberer sig, virker mænd med fuldskæg spændende og attraktive. Og omvendt. 

Det er der sågar forskere, der har fundet frem til

Så når samtlige Hollywood-stjerner i år troppede op til Oscar-uddeling iført mere eller mindre imponerende ansigtspels, er det tydeligt som nålen på barometeret, at grooming-vindene blæser i en anden retning. 


Matthew McConaughey i Cannes tidligere på året. Getty Images

Det vil sige, at de, der har fingrene tættest på modepulsen, for længst har barberet sig, og måske går der heller ikke lang tid, før resten af os andre mere moderat stilorienterede render rundt med glatte kinder.

Marie Marcuslund-Reuss er medindehaver af hudplejeklinikken Men’s Room, hvor de kommer tæt på en del mandeansigter. Hun siger:

”Nu har det været på mode med store jihad-skæg. Eller cykelstyr. Men den ekstreme skægmode er ved at stilne af. Der er stadig ikke så mange, der er glatbarberede, men skæggene er mere diskrete.”

Find alt til skægpleje hos nicehair.dk (sponsoreret)

Marie Marcuslund-Reuss mener i det hele taget, at det kendetegner tiden, at skægmode er noget, man kan lege med. Man behøver ikke en gang for alle beslutte sig for, om man er en skægperson eller ej. Hos Men’s Room udfører de for eksempel barbering med ragekniv. Og brugerne af behandlingen er, modsat hvad man kunne tro, ikke kun glathedsfanatiske bankfunktionærer. 

LÆS OGSÅ: Find den skægfrisure, der passer til din ansigtsform


Jared Leto er for nylig gået fra fuld Jesus til skarpt kæbeparti.Getty Images.
 
”Det er typisk noget, som mænd med skæg får gjort periodevis. Når de en gang imellem har fået nok af fuldskægget, kan det være en måde at fjerne det helt.”

Herunder har vi samlet tre tips til, hvordan du fjerner det hele, hvis du skulle gå i de tanker – fra laserteknologi til den helt gammeldags metode.

Og vil du have flere gode råd til, hvordan du barberer dig uden for mange kvaler, så læs vores 5-trins guide:

LÆS OGSÅ: Det er skægt: Sådan barberer du dig  


Robert Duvall fanget under barberingen i filmen 'Politiskilt 373'. Rexfeatures


 
1. Danske Gillette-dræbereEn dansk virksomhed fået en del opmærksomhed for en for så vidt ret enkel ide - en slibesten til dine udskiftelige barberblade af form og størrelse som en smartphone. Ideen bygger på indignation:

“Vi kunne ikke få ind i hovedet, at barberblade er så dyre, men samtidig kun holder til få ganges brug,” skriver de tre danskere bag firmaet Razorpit på deres hjemmeside.

Vi er enige og har fuld forståelse for deres ambition om at afspore barberbladsmarkedet, særligt da mændene bag Razorpit har analyseret sig frem til, at barberblade bliver sløve på grund af en belægning fra producentens side, der får dem til hurtigere at blive sløve.Men belægningen kan fjernes ved at gnide bladet mod Razorpits slibesten, der er fremstillet i særligt blød silikone. Ifølge firmaet kan brugere af deres produkt i gennemsnit bruge hvert enkelt barberblad 60 gange.

2. Vandtæt testvinder

Philips-SensoTouch-Wet-&-Dry.jpg
Går du knap så meget op i selve ritualet omkring barbering, men vil du gerne holde dine kinder ulastelige i en travl hverdag? Så er vandtætte barbermaskiner, der både kan bruges på farten, men også med barberskum, hvis du ønsker den ekstra præcise barbering, og som endda fungerer under bruseren, lidt af en guds gave til dit ansigt. Der er bunker at vælge imellem.

Forbrugerrådet Tænk har kåret Philips' 7000 SensoTouch-model som vinder i en test af 18 forskellige elektriske maskiner med sammenfatningen, at den giver en "komfortabel barbering og støjer meget lidt."

3. Oldefar-/hipster-metodenElektronik er smart, og lang bladlevetid er snusfornuftigt, men i filmisk coolness (eller selvhøjtidelighed) kan ingen af delene hamle op med barbering med rigtig ragekniv. Så har du brug for at gøre et ritual ud af overgangen fra vitalt sømandsskæg til velsoigneret barnerumpe, kan en ragekniv være det, der gør hele følelsen lidt mere maskulin – og økologisk.

Du behøver selvfølgelig ikke at betale over 4000 for en med håndtag af ægte mammutstødtand. Særlig ikke, hvis du blot vil flirte med vådbarbering. Men søger du en ven for livet, så har de den hos The Good Stuff Shop. Vi siger det bare. De har også mange andre gode og billigere valgmuligheder inden for rageknive.

Find en ragekniv hos nicehair.dk (sponsoreret)LÆS OGSÅ: Kvindernes oprør vokser under armene

LÆS OGSÅ: 7 frisurer der klæder de færreste mænd

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Vaginal orgasme er en myte