Et opgør med overfyldte lommer om sommeren: 5 bud på 'man purses'

Et opgør med overfyldte lommer om sommeren: 5 bud på 'man purses'

Sommerens store mode-dilemma: Hvad stiller du op med pung, nøgler og telefon, når det er blevet for varmt til at have jakke på? Hvis ikke du vil traske rundt med overfyldte lommer eller en slasket rygsæk, er det tid til at overveje en lille taske – også kendt som en ’man purse’.

Du skal mødes med dine venner på stranden om en halv time. Du har taget badeshortsene på, solbrillerne er pudset, og hørskjorten blafrer på din overkrop. Men du skal også have din mobil, pung og nøgler med.

Der er ikke plads i lommerne på shortsene. Det ser bare ikke godt ud med en mursten af en smartphone i den lille lomme på dine korte badeshorts.

Du kan heller ikke komme gående med det hele i hånden. Det er upraktisk, og du mister med stor sandsynlighed nøglebundtet med den dyre systemnøgle eller dankortet her to dage, inden du skal på ferie.

Putter du tingene i din rygsæk? I så fald tager du på stranden med en næsten tom rygsæk, hvor dine sager vælter rundt. Det fungerer heller ikke.

Så hvad stiller du op? Er den lille mandetaske – en ’man purse’ – en acceptabel løsning? Flere modehuse forsøger at overbevise os om, at svaret er ’ja’. Euroman giver dig fem bud på ’man purses’. Fra den helt hippe udgave til det mere sikre valg.

Voksenløsningen

Pas Normal klar.jpg

Er der en smart og lækker ’man purse’ til ham, der er mere jakkesæt end joggingsæt? Danske Pas Normal Studio er gået sammen med det japanske taskemærke Porter-Yoshida & Co. om en taskekollektion, der inkluderer en såkaldt ’musette’, inspireret af cykelrytteres små tasker – men foret så den passer perfekt på din mobiltelefons skrøbelige skærm.

Pas Normal Studios x Porter Yoshida & Co. musette taske til 850 kroner.

Hipsterløsningen

Alyx klar.jpg

Det kan naturligvis gøres endnu mere urbant og hipt. Folk som Kanye West og A$AP Rocky har flere gange flashet en brysttaske. Tasken er fra mærket Alyx og vil nok være for de færreste. Men selv de mest hippe hiphoppere skal jo have rejsekortet med, når sommerens aftaler kalder.

Chest rig fra Alyx til 5.150 kroner.

Den fleksible løsning

Cote klar.jpg

Côte & Ciel leverer fransk simplicitet og elegance med denne skuldertaske. Der er plads til alle nødvendighederne, og et særligt strop-system giver dig mulighed for at vende tasken vandret eller lodret og gøre den mindre eller større.

Côte & Ciel Inn M taske til 780 kroner.

Hybridløsningen

North klar.jpg

Det lidt frække bud fra The North Face. Kan bæres over ryggen som en hybrid mellem rygsæk og bæltetaske. Du kan have mere i den end i en bæltetaske, men dine ting flyver ikke rundt, som hvis de lå i en rygsæk. Det bedste fra begge verdener.

Kanga 3,5 L bæltetaske fra The North Face til 350 kroner.

Den enkle løsning

66 North klar.jpg

Bæltetasken sidder ikke længere trygt og praktisk rundt om livet. De sidste par år er den i stedet blevet båret henover brystet. 66North har en bæltetaske i vandafvisende stof. Med et simpelt og teknisk udtryk skriger den ikke på for meget opmærksomhed. Bær den som de hippe – eller som din far gjorde det, hvis du tør.

Oversized bumbag fra 66 North til 350 kroner.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommertøj, Stilguide og Tendenser