Arctic Monkeys er tilbage: Vi har rangeret Alex Turners looks gennem årene fra værst til bedst scroll-down

Arctic Monkeys er tilbage: Vi har rangeret Alex Turners looks gennem årene fra værst til bedst

Det britiske band er aktuelle med en ny single og snart også et nyt album. I den anledning har vi gennemgået og rangeret bandets evigt transformerende frontmand Alex Turners forskellige looks gennem årene.

Af Oliver Bodh Larsen
Foto: Getty Images
Mode Euroman

Alex Turner holdt for nogle år siden en tale, det var, da han og resten af slænget i Arctic Monkeys havde vundet prisen for årets album ved de såkaldte BRITs, hvor han godt beruset (og måske også andet end det) proklamerede, at det der rock’n’roll, aye, det vil aldrig dø, det vil altid – på en eller anden måde – formå at møve sig op af sumpen igen, sagde han, mens bandkammeraterne bag ham forsøgte 1) at holde en stiv mine og 2) at holde deres tæer peget fremad.

Det er otte år siden nu, og måske har han ret i, at det der rock’n’roll igen engang vil vise sig fra sumpen, men lige nu ser Alex Turner & co. immervæk ud til at stå lidt alene med opgaven, i hvert fald i den forstand, at det ikke længere lader til at være en sump, hvorfra der udklækkes nye, store rockbands med megahits og verdensomspændende stadionturnéer til følge.

Sådan er det, tiderne skifter, og så meget desto mere grund er der til at hylde, at gutterne fra Sheffield langt fra har hængt instrumenterne op.

Den 30. august landede således en ny single, ’There’d Better Be A Mirrorball’, og den 21. oktober får vi så et helt nyt album med titlen ’The Car’.

Her på Euroman har vi benyttet lejligheden til at rangere den evigt transformerende Alex Turners bedste looks gennem årene.

7. 2009 – Netop udgivet ’Humbug’ og på vej hjem fra (eller i) byen med Alexa Chung

Vi er ikke helt sikre på, hvorvidt Turner her på billedet er på vej i byen med sin daværende kæreste, modellen Alexa Chung, eller om de er på vej hjem; ser man på Turner, ligner han jo klart en mand, der i dette øjeblik har sine bedste timer bag sig og nu har sat kurs mod en gang fish’n’chips, mens Chung, derimod, ser anderledes frisk ud.

Det er sådan set også sagen uvedkommende, hvad der er vigtigere for indeværende artikel, er, at Turner her rocker sit livs ringeste hår. Det er håbløst langt og uden hensigt. Intet godt gør det for ham. Som om han i et kådt øjeblik havde sat næset op efter noget Robert Plant-agtigt.  

Tøjet fejler sådan set ikke noget, det er cool nok, uden dog at være prangende, og at dette look er Turners ringeste gennem årene, ja, det tjener jo kun til mandens ære.

6. 2022 – Ny skive på vej, dårlig frille

Altså, han ser jo godt ud, og årenes modning har sådan objektivt set kun gjort ham tjenester. Og tøjet er fedt nok, men kinakrave, alligevel? Det er bare sådan lidt kedeligt. Og hvad vil han med det garn dér? Nej, det er for sikkert, lidt for lidt idiotisk. Og altså dermed også lidt for lidt Turner.

5. 2006 – Ung og uskyldig

Åh, guderne må vide, hvad de unge, bumsede briter her sad og spekulerede på? Man kan dårligt forestille sig, at de kunne forestille sig, hvad der ventede dem af tusindvis af hvinende m/k. Det var dengang, Turners guitar hang helt oppe under hagen, og hans debutsanges ekstreme ordtæthed vakte ham betydelige problemer på scenen.

Men altså: Et klasselook, han havde. Kunne ikke have foregået andre steder i verden end i UK. God kort T-shirt også. Bare se, hvordan Jamie Cook ligger og stirrer på ham. Svært at fortænke ham!

4. 2018 – Buzzcut og efterår

Fra comebackåret 2018. Fem år var der gået siden ’AM’. Nu var de tilbage med den nedtonede og eftertænksomme og særdeles radiouvenlige ’Tranquility Base Hotel & Casino’. Det år kørte Alex Turner to looks: Det ene var dette med buzzcut. Et chok for os alle.

Væk var håret, og ind var kommet nogle mere 70’er-inspirerede jakkesæt. Brede kraver på skjorterne, buksesvaj ved støvlerne. Boheme living! Uha, hvem der bare kunne shuffle mellem frisurerne og stadig se uforstyrret cool ud? En moderne klassiker i Turners frisurediskografi.

3. 2007 – To plader i kassen og en attitude på vej

Listens med afstand bedste hat. Se den lige! Igen må det siges: I alle andre egne af verden var han blevet fordømt med sådan et klip, chikaneret måske endda, men i Storbritannien er det bare helt i orden. Sådan skal det være. Og så lige en trench med kraven vippet en my op. Man kan godt se, at ham og bandkammeraterne lige havde udgivet storsælgende plade nummer to. God attitude på. Her med trommeslager Matt Helders ved sin side til Q Awards.

Eneste bemærkning herfra: Der kunne godt have været sparet bare en anelse på shampooen lige på dagen. En kende for tør.

2. 2013 – På toppen af verden

Allerede i 2011 var Turner sprunget ud som rockabilly med godt indsmurt garn, men det var først et par år senere, i 2013 og med en storhittende ’AM’, at det for alvor faldt i hak. Her var han at the top of his game, som vi siger. Nyd også lige farverne på tøjet. Rent overskud. Alt ser bare godt. Flot guitar også.

1. 2018 – Langt hår og forår

Tilbage ved ’Tranquility’-æraen – før buzzcuttet. Dyrk det lige. Farvede briller, fedtet garn i en halvlang og helperfekt længde, god skjorte, godt jakkesæt, og så, ja, så var han gudhjælpemig så fræk at køre den hjem med en mundkusse, der farvemæssigt vel lægger sig op ad en sart brun.

Så modigt, så vanvittigt. Så Turnersk. Mere er der ikke at sige.

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik, Stil og Herremode