Nr. 1 - Mads Axelsen
22 år, dj og radiovært på ’Det elektriske barometer’ på P3.

Hvornår føler du dig mest velklædt?
”Jeg var i Tyrkiet i sommer, hvor alle mænd går meget anstændigt og ordentligt klædt. De gloede alle på mig, når jeg kom anstigende i mine hvide bukser med matchende strandskjorte, og jeg tænkte flere gange, at jeg havde pakket det helt forkerte tøj. Sidste aften vi var der, kom en af de lokale mænd hen til mig og sagde, at han syntes, jeg havde noget rigtig flot tøj på, og at han havde lagt mærke til mig i hele den tid, jeg havde boet på hotellet. Han syntes, det var rart, at jeg var anderledes end alle de andre danske og svenske turister, der kom på hans hotel. Det kom helt uventet og gjorde mig meget glad.”

Hvem synes du er Danmarks bedst klædte mand?
 ”Det er Martin Gjesing fra Moon (tidl. Acne og med i Danmarks bedst klædte mand senest i 2013). Han forstår at kombinere og mikse tøj bedre end nogen anden, jeg har mødt. Man ser ham i alt fra blomsterprintede silkesæt og røde cowboystøvler til ålestramme læderbukser og slidte Motörhead-T-shirts. Det viser lidt om diversiteten i hans stil. Hans hår er altid slikket helt stramt tilbage, og han har flere tatoveringer, end man nogensinde ville kunne tælle.” 

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 2 - Kristoffer Sakurai

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?
”Et stykke tøj, som betyder meget for mig, er den første læderjakke, jeg købte fra Acne Studios. Mens mange andre drenge sikkert drømmer om en flot bil eller et dyrt ur, har en læderjakke altid været øverst på min liste. Jeg gik storsmilende fra butikken og havde stort set ikke andet på i et par måneder derefter. Jeg følte mig som en halv million, og det var første gang, jeg følte, jeg havde arbejdet hårdt nok til at købe noget dyrt og flot til mig selv. Den var svimlende dyr, så jeg endte selvfølgelig med at leve af pasta og pesto resten af måneden.”

Hvilken ting i din garderobe fortæller den bedste historie?
”En gammel David Bowie-T-shirt, som jeg har haft, siden jeg var 15 år. Der er store slidhuller i den, og printet er så udvasket, at det næsten er umuligt at tyde. Bowie var den første musiker, jeg for alvor blev fan af, og jeg husker tydeligt at gå på opdagelse på det lokale bibliotek for at finde alt, hvad de havde med ham. Den T-shirt har været med på min første brandert, et utal af Roskilde Festivaler og har haft tre forskellige kærester sovende i sig. Jeg burde smide den ud, men jeg elsker den. Minderne knyttet til den T-shirt gør, at jeg aldrig vil skille mig af med den.”

Hvem eller hvad inspirerer dig til din stil?
”Det gør alt fra bøgetræet foran mit vindue til en god sang i radioen eller min veninde Maria, der altid ligner en Hollywood-stjerne. For mig handler inspiration om at se det smukke og det unikke i de uskønne ting, de skæve eksistenser og de små ting i livet. Jeg tog fx mig selv i at tænke over, hvor flot hår ekspedienten havde i min lokale Rema 1000 forleden. Jeg sagde det til ham, men han spurgte bare, om jeg ville have kvitteringen med.”

Har du et stilmæssigt forbillede?
”David Byrne fra Talking Heads ser alt for sej ud. Han er den perfekte kombination af afslappet og cool, som aldrig bliver kedeligt eller sjusket. Han leger med proportioner og alternativ pasform og tyer til klassiske elementer, men som altid har kant på den ene eller den anden måde. Hvem husker ikke det fantastiske, kæmpestore jakkesæt, han havde på i ’Stop Making Sense’, hvor han danser barfodet rundt på scenen, som om han ikke havde en eneste knogle i sin krop.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 3 - Nikolaj Coster-Waldau 


Jakke: Wood Wood 
Strik: Acne Studios 
Bukser: Wood Wood
Solbriller: Saint Laurent

Moderedaktørens kommentar: Mads Axelsen er ikke bange for at trække i farver eller larmende mønstrede elementer, som han blander med klassiske jakkesæt, friske sneakers og tunge solbriller. Han er åbenlyst stylet, og det kræver sin mand.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 4 - Jonathan Harboe