Der har været gang i intens stoleleg blandt topchefterne i de store modehuse i år. Og når det kommer til jobskifte bliver det ikke meget større end det her. Fra starten af april erstatter britiske Kim Jones nemlig den erfarne Dior-designer Kris Van Assche som chefdesigner hos Dior Homme, skriver esquire.com.

Skiftet kommer som lidt af en overraskelse i modebranchen, hvor rygterne om, hvem der lander de prestigefyldte poster hos de store modehuse, ellers ofte løber langt forud for de officielle annonceringer.

Det har imidlertid ikke været offentligt kendt, at man hos Dior Homme var på udkig efter en ny chefdesigner – en titel, der de seneste 11 år har tilhørt belgiske Kris Van Assche, der også var tilknyttet modehuset, dengang Hedi Slimane var chefdesigner.

Da Kim Jones i januar valgte at stoppe som chefdesigner hos Louis Vuitton efter en særdeles succesfuld periode, gik der rygter om, at han ville vende tilbage til England for at overtage stillingen som chefdesigner hos Burberry efter Christopher Bailey. Det rygte blev imidlertid afkræftet, da Burberry udnævnte Riccardo Tisci som ny chefdesigner for det britiske modehus i begyndelsen af marts.

Og nu er det så officielt, at Jones bliver i Paris, hvor han allerede skal præsentere sin første kollektion for Dior Homme til modeugen i juni.

I sin tid hos Louis Vuitton gjorde Jones sig særligt bemærket, da han sidste år præsenterede en farverig, logopræget kollektion i samarbejde med det amerikanske skaterbrand Supreme.
Derfor bliver det interessant at se, hvordan han fremover vil fortolke den mere klassisk elegante stil, som kendetegner Dior. Kim Jones er en populær figur i modebranchen og har selv 345.000 følgere på Instagram.

Jones har udtalt, at han er dybt beæret over at slutte sig til Dior, som han kalder ’et symbol på ultimativ elegance’, og at han vil arbejde på at skabe en ’moderne og innovativ silhuet’ med udgangspunkt i modehusets traditioner.

LÆS OGSÅ: Mandagens detalje: Anderledes og praktisk - anorakken er din perfekte forårsjakke

LÆS OGSÅ: Dette ur kan være det sjældneste Rolex, der nogensinde er udbudt på auktion

LÆS OGSÅ: De bedste sneakers i 2018 indtil nu