Vi skal ikke være bange for farver. Især ikke denne sommer, hvor gul, lyserød, rød og grøn er mere trendy end nogensinde før. Men hvordan er det lige, at vi skal blande farverne i vores garderobe? Kan sort og brun blandes? Må man dukke op i pangfarver fra top til tå? Vores moderedaktør Frederik Lentz Andersen kommer her med sit bud på, hvordan du stilsikkert vælger de rigtige farvekombinationer.

Blå + hvid

Når du blander sort og hvidt, kan du let komme til at ligne et skakbræt, mener vores moderedaktør Frederik Lentz Andersen. Derfor anbefaler han, at man i stedet blander en nuance af blå med hvid. “Sort og hvid bliver hurtigt yin-yang, så til det hvide synes jeg, at blå er bedre,” lyder det fra vores moderedaktør. Her er det især en blå overdel, der går godt med hvide jeans, som er sæsonens helt store trend.

Jakke fra Noon Goons til cirka 2.000 kroner lige her.

Jeans fra Won Hundred til 1.000 kroner lige her.

Stærke farver + basisfarver

I år er farver som orange, gul, rød og grøn nogle af de mest moderigtige, du kan iføre dig. Men det kan hurtigt gå hen og blive for meget, hvis du blander farver med farver. “Jeg synes ikke, det er pænt, hvis du tager orange jeans på og blander med en græsgrøn overdel. Så kommer du til at ligne en lille dreng. Hold farverne på overdelen, og så kør med mere neutrale jeans eller chinos,” siger Frederik Lentz Andersen. Det kan især være jordfarver som sand, khaki og karamel, men også jeans i blå, mørkeblå eller hvid.

T-shirt fra Wood Wood til 600 kroner lige her.

Jeans fra Samsøe & Samsøe til 800 kroner lige her.

Mørkeblå + mørkeblå

Kan man blande to stykker tøj i næsten samme farve? Ja, siger vores moderedaktør. Hvis man ikke er god til farver, er det altid en bedre idé at gå efter nogle mere dæmpede outfits, og det kan fx være mørkeblåt i mørkeblåt eller sort i sort. Det behøver ikke nødvendigvis at være de helt samme nuancer, men vær alligevel opmærksom på, hvad det er, du blander.

Jakke fra Paul Smith til 3.200 kroner lige her.

Jeans fra Cos til 650 kroner lige her.

Sort + mørkeblå eller brun

Førhen var det et kæmpe no-go. Man blandede simpelthen ikke sort med mørkeblå eller brun. Men sådan er det ikke længere. I dag er man ikke stilforvirret, hvis man blander sort med en af disse farver, fortæller vores moderedaktør. “Tidligere var det et no-go, fordi det driller øjet lidt. Man kan ikke helt finde ud af, om det er en fejl. Men det fungerer faktisk rigtig godt sammen,” siger Frederik Lentz Andersen. Men der er én ting, man skal huske: Hold gerne det mørkeblå foroven (jakke, trøje etc), mens bukserne er sorte.

Trøje fra Libertine Libertine til 900 kroner lige her.

Bukser fra Weekday til 400 kroner lige her.

Neutralt tøj + farvede sneakers

Sneakermoden stikker i to retninger lige nu. Mens mange stadig kører klassiske, hvide sneakers er de futuristiske og farvestrålende sneakers også en stor tendens i år. De hvide sneakers passer til hvilket som helst outfit, men man skal være mere varsom med de farvede. “Jeg så en fyr i dag, som havde mørkeblå habitjakke og -bukser på, en lyseblå skjorte og så et par New Balance med rimelig mange farver på. Det så rigtig cool ud,” siger Frederik Lentz Andersen. Og hvad kan vi lære af det? Neutralt tøj passer bedst til farvede sneakers.

Skjorte fra Nosomnia til cirka 1.500 kroner lige her.

Bukser fra Tonsure til 1.700 kroner lige her.

Sneakers fra New Balance til 1.500 kroner lige her.

LÆS OGSÅ: 12 sommerlige T-shirts til under 200 kroner

LÆS OGSÅ: Nikelab udgiver ny sneaker, der kan holde til selv den vildeste festival

LÆS OGSÅ: Hugo Boss genåbner deres nyrenoverede butik i København