Året lakker mod enden, og selvom det grå vintervejr stadig er over os nogle måneder endnu, kan du godt begynde at se frem mod de garderobetendenser, der kommer til at præge foråret og sommeren. For med modens opskruede tempo er mange SS17-kollektioner allerede begyndt at lande i butikkerne.

Vi har samlet 9 af forårets vigtigste tendenser, som designere og modehuse allerede under sommerens herremodeuger viste frem for første gang


1. Kasseformede blazere

Vetements-designeren Demna Gvasalia har efterhånden sat en del aftryk på modeverdenen. Og intet er ændret når vi entrerer det nye år. Den georgiske stjernedesigner er nemlig stadig en væsentlig aktør i hele modens leg med proportioner, og han er blandt andet også årsagen til at blazeren ikke behøver at sidde så kropsnært længere.

Kasseformede blazere, der balancerer mellem det cool og komiske, stjal spotlyset, da designeren viste sin første herrekollektion for Balenciaga frem under sommerens modeuger, (som ovenfor). Og Gvasalia er ikke den eneste, der fører trenden fremad. Også Vivienne Westwood, Gosha Rubchinskiy og E.Tautz tror på de mere firkantede blazere.

2. Gul 

Der vil altid være farver, der forventes at komme til at hitte mere end andre, når en ny sæson står for døren. Og én af dem er nuancer af gul. Toneangivende designere som Thom Browne, Hermés (se billedet) og Alexander McQueen tror i hvert fald meget på den sommervenlige farve.

3. Camouflage

Efter et par år i dvale gør det maskuline camouflage-print et seriøst comeback i 2017, og det bliver i mange forskellige afskygninger. På catwalken under sommerens herremodeuger var det samtidig tydeligt, at printet kan fortolkes meget forskelligt, når Givenchy, Valentino og Dries Van Noten (herover) gik dekorativt til værks.


4. Rygsækken

Find bare rygsækken frem. Den er både funktionel og stilfuld på farten. Og retter man blikket mod de store modehuse som Louis Vuitton, Prada og Gucci, står det klart, at den ikke kun er forbeholdt folkeskoleelever.

5. Brede silhuetter

Det er ikke bare de kasseformede blazere, der kommer til at dominere foråret. Oversize kommer til at være nøgleordet fra top til tå, når vi skal klæde os på.

Tendensen har været her i flere sæsoner, men den ser for alvor ud til at manifestere sig i 2017. Eksempelvis demonstrerer Raf Simons (billedet), hvordan oversize striktrøjer og skjorter kan mestres. Og hos brands som Dior og Sacain er bukserne både brede, lange og højtaljede.


6. Jumpsuits

De modige mænd kan også vælge at hoppe i et jumpsuit. I hvert fald har flere designere som Louis Vuitton, Ralph Lauren (billedet) og J.W.Anderson den komfortable heldragt med i kollektionen.

7. All Gucci Everything

Hvis man kan tale om en Demna Gvasalia-effekt, der igennem de seneste år har sat sit præg på modebilledet med en særpræget æstetik og mærkværdige silhuetter, så kommer det revitaliserede Gucci utvivlsomt til at dominere 2017.
Alessandro Micheles excentriske univers, der sværger til more is more, betyder at du bare skal eksperimentere løs, når du klæder dig på. Du skal med andre ord ikke være bange for at larme i gadebilledet - både når det kommer til farvesammensætninger og vilde broderier.

Og nej, all Gucci everything betyder nødvendigvis ikke, at du skal klæde dig i modehusets dyre klæder fra top til tå. High-street kæder som Zara har allerede adopteret æstetikken.

8. Leopardprint 

Leopardprintet kommer også til at markere sig i herregarderoben. Måske er det den tidligere Saint Laurent-designer, Hedi Slimanes, eftermæle, der nu gør sig bemærket hos nogle af modebranchens andre tunge spillere som Dolce & Gabbana, Alexander McQueen og Visvim (herover).

9. Striber


Striberne er sæson efter sæson aktuelle, men retter man blikket mod Tiger of Sweden (se billedet), Fendi og MSGM, kan man nu også med god stilmæssig samvittighed klæde sig i en potpourri af forskellige striber og stadig være cool.

LÆS OGSÅ: Moderedaktøren: Sådan bliver stilen til foråret

LÆS OGSÅ: Danske modeller: 9 kvinder du skal holde øje med i 2017

LÆS OGSÅ: Her er de 10 dyreste sneakers fra 2016