Fotograf Theis Mortensen elsker T-shirts mere end de fleste: “I dag har jeg vel over 500 i min samling” scroll-down

Fotograf Theis Mortensen elsker T-shirts mere end de fleste: “I dag har jeg vel over 500 i min samling”

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth P. Nissen
Mode Euroman

Theis Mortensen, 45 år, fotograf. 

"Da jeg var barn, gik min mor meget op i, at jeg havde få, men gode ting. Og selvom vi ikke havde specielt mange penge, var det vigtigt for hende, at jeg fx havde en god striktrøje fra Lacoste. Da jeg blev en størrelse XL i midten af mine teenageår, begyndte jeg at samle på T-shirts, og i dag har jeg nok over 500 forskellige liggende i kasser i mit hjem. Tøj er for mig en del af en indpakning og noget image, som jeg har købt virkelig meget ind på i snart 30 år."

Kasket

"Kasketten er sådan en lille, blød Mikkeller-sag, som er lavet i Japan, der også er det eneste sted, man kan få den. Jeg er begyndt at gå meget med kasket, fordi håret på toppen af hovedet begynder at forsvinde. Jeg har overvejet at købe 50 stk. af modellen og få mit eget logo på. Jeg er meget glad for sarte farver, så den mintgrønne farve er lige i min ånd. Og så kan den der lille, underlige skygge bare noget anderledes, som man normalt ikke ser herhjemme."

Taske

"Jeg har gennem tiden købt et par tasker fra The North Face Purple Label, og det her er den seneste. Jeg kan godt lide den lange rem, så jeg kan have den på tværs af kroppen, når jeg cykler rundt. Den er lidt af en hybrid mellem en kurertaske og en tote bag, og jeg har ikke rigtig set sådan en type taske herhjemme. Den har to separate rum, men man kan også lyne den op, så der er ét stort rum. Min datter låner den ofte, så jeg skal være heldig, hvis jeg kan få lov til at bruge den selv.

I perioder har jeg været i Tokyo én gang om året i forbindelse med arbejde, og jeg aflægger altid en af Nanamica-butikkerne et besøg for at kigge på The North Face Purple Label. Det har en anden og bedre farvepalette end det The North Face, som vi kender herhjemme."

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode, Herretøj og Stilguide