Hvis moden og tendenserne er som kalenderårets omskiftelige sæsoner, er band-T-shirts som en standfugl, en rødhals, der bliver hængende i luften og holder til.

Selvfølgelig findes der beklædningsgenstande, der er mere isolerede fra strømningerne, fx en hvid T-shirt og et par rene underbukser, og somme tider finder det da også sted, at alle 18-årige pludselig synes at være faldet over den samme vintage Iron Maiden-T-shirt. (Indskydelse her: Hvis du ifører dig en T-shirt fra et band, du knap nok har hørt om eller for den sags skyld ikke bryder dig om, hører du ingen kritik i de her spalter).

Men overordnet set er band-T-shirten en eviggyldig og – nå ja! Det er vigtigt at få med! – cool ting at tage på. Den gør det altid godt under en blazer, eller en denimjakke eller en åbent stående skjorte. Eller bare helt alene. En rigtig omgængelig type er band-T-shirten.

Samtidig er det en glimrende måde at signalere et tilhørsforhold på. Ser du én i en vintage Stone Roses-trøje, har du med det samme noget at tage fat på, og skulle det så vise sig, at vedkommende ikke kender forskel på Stone Roses og Rolling Stones, så kan I om ikke andet blive enige om, at det er et par fede citroner.

Men hvad udgør en god band-T-shirt så? Der findes ingen fast formular, men der er nogle kendetegn, der går igen: Helst skal den være af ren bomuld, dernæst gerne med en vis tykkelse, så den kan stå imod tidens tand og indoptage en flot patina. Og den skal have en rund krave. Og så må den også meget gerne have et forholdsvis firkantet fit. Hvad selve motivet, det grafiske udtryk angår, er der frit slag. Fra det minimalistiske til det maksimalistiske. Det skal bare helst føles originalt, opfindsomt fundet på og ikke – som det desværre ofte er tilfældet – mekanisk og skabelonagtigt.

Nå, ja, lige til sidst bemærket er merchandise også en af de suverænt bedste måder at støtte sine yndlingskunstnere, der jo lider under nogle afsindigt stride og underbetalende streamingvilkår, på.

Således er her 11 T-shirts, der kan lidt forskelligt. Alle sammen med danske kunstnere.

joyce.jpeg

Joyce til 250 kr.

EEGEE_Tee-1.jpeg

Eee Gee til 212 kr.

barselona.jpeg

Barselona til 220 kr.

kingdiaond.jpg

King Diamond til 186 kr.

medina.jpeg

Medina til 250 kr.

blaest.jpeg

Blæst til 250 kr.

green.jpeg

Dayyani til 200 kr.

iiceage.jpg

Iceage til 187 kr.

baest.jpeg

Baest til 200 kr.

mo.jpg

MØ til 213 kr.

jada.jpg

Jada til 300 kr.