scroll-down

Kan du se det? Denimelskeren Frederik henter sin inspiration ét specielt sted

Frederik Dufva, arkitekt, digital client manager og projektleder, er på vores liste over landets bedst klædte mænd.

Af Sebastian Dall Mayoni
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mode Euroman

Hvornår fandt du din stil?

”Jeg har været utrolig mange stilarter igennem på både godt og ondt. Jeg har været i techno-miljøet omkring Krasnapolsky med velourbukser og sølvjakke, og jeg har skatet i Fælledparken iført både baggy pants og stramme punk-inspirerede skinny jeans.

De miljøer, jeg kommer i, og den musik, jeg hører, har altid inspireret min stil. Men skal jeg fastsætte en dato for min nuværende æstetik, må det være for omkring 10 år siden, da jeg købte min første parkacoat fra Liam Gallaghers mærke Pretty Green. Den var tilpas konservativ og kantet, hvilket jeg synes har defineret min stil siden.

Generelt har jeg dyrket UK-æstetikken med The Stone Roses, The Verve og Oasis. Det er langt fra alle musikere, der går godt klædt, men tager man 10 procent og laver en lille reference hist og her kombineret med noget mere stilsikkert tøj, så har man god stil i mine øjne.”

Har du en beklædningsgenstand, som betyder noget særligt for dig?

”Mine denimjakker er det kæreste, jeg ejer. Jeg har en forholdsvis stor samling i forskellige materialer, slitagegrader, mærker og så videre. Når folk spørger, hvorfor jeg ikke har blazer på til et forretningsmøde, svarer jeg altid, at det har jeg. Denimjakken er min blazer.

Jeg får ofte at vide, at jakken skal i garderoben, når jeg er til koncert, og så må jeg forklare, at jakken er en del af mig. Men den ender alligevel altid i garderoben. En af mine yndlingsjakker har min mor syet på min bestilling for mange år tilbage.

Jeg drømte om at have en denimjakke med læderærmer, som på det tidspunkt var umulig at opstøve. I stedet hjalp min mor med at sætte læderærmer på en gammel Levi’s-jakke. Den hænger stadig i skabet.”

Hvad drømmer du om at købe?

”Min drømmegenstand er ikke til salg, og der findes kun ét eksemplar. Strikkedesigner Lærke Bagger har lavet en trøje til sig selv, hvor brystet fyldes af Liam Gallaghers strikkede ansigt. Hun går selv i den, og den er så sindssygt flot. Den er unik, den er hjemmelavet, og så refererer den til en musikgenre, der betyder meget for mig.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Mænd, Herremode, Herretøj og Bedst klædte mand