Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Gammelmandsguiden: Få styr på de viltre øjenbryn og de upassende næsehår

Gammelmandsguiden: Få styr på de viltre øjenbryn og de upassende næsehår

Det kan godt være, at du stadig føler dig som en 21-årig. Men dine viltre bryn, de upassende næsehår og den vigende manke er den onde indikator på, at tiden går. Få bugt med de grelleste gammelmands-tegn og lev drømmen lidt længere.
Sandpapirstørre hænder

Meget tørre hænder kan hænge sammen med to ting. At du passer for lidt på dem når du er udendørs eller arbejder, eller at du ikke spiser tilstrækkeligt fedtstof i din mad – og her taler vi gode fedtstoffer fra fisk, olier, nødder og smør.

Skru op for tøse-spisen og hæld masser af olivenolie på din mad, vælg fisk fremfor ko ind i mellem og spis lidt ekstra peanuts. Tag handsker på når du cykler og smør lidt creme på hænderne ind i mellem. Der findes masser af mandehåndcreme, der ikke fedter. Som for eksempel den fra The Body Shop, der er let i konsistensen og absolut ikke-fedtende.

Absinthe purifying hand creme, The Body Shop, 75 kr. link

__________
Tynd i toppen

Vigende hårgrænse kan være både arveligt betinget og et resultat af en dårlig og usund livsstil. Er du genetisk tynd i toppen, så ligger opgaven i at affinde dig med det og så i øvrigt få et haircut, der matcher din hovedform, så du ikke prøver at kamuflere eller på anden måde kompensere. Derudover er dårlig livsstil en stor faktor for dit hårs vækstbetingelser, så se lige lidt kritisk på dig selv.

Sørg for sund, grøn og varieret kost, tilstrækkeligt med søvn, milde plejeprodukter og lunkent vand når du bader, solbeskyttelse og en ustresset hverdag, hvis mere hår er på agendaen. Du kan eventuelt supplere med et håndkøbsprodukt, der stimulerer vækstbetingelserne i hovedbunden, men din livsstil er vigtigst.

Vichy laver en hovedbunds-serum, der optimerer miljøet som stamcellerne behøver for at danne nye hårstrå. Du får ikke nyt hår, men det du har får de bedste betingelser. Fungerer som en tre-måneders kur.

Dercos Neogenic, Vichy, 790 kr. for 28 ampuller. link

__________
Viltre Ole Ernst-bryn

Det kræver karakter at kunne bære kraftige øjenbryn, der vokser ud i vandret vinkel. På de fleste giver de viltre bryn dog et usoigneret indtryk, og bør trimmes – præcis som du trimmer al anden hårvækst på kroppen.

Få fat i en kam og en skarp saks, og klip de lange hår af, så de matcher længden på de ’almindelige’ hår. Kammen sørger for at holde håret, så du kan måle, og ikke klipper for meget af. Virker det uoverskueligt, så få frisøren eller barberen til at fikse det for dig. Masen Pearson laver en pæn kam. Plastikversionen fra Brugsen er også fin til formålet.

C3 Tail comb, Mason Pearson, 170 kr. link

__________
Upassende strithår i næse og øre

Intet skriger gammelfar som hår, der stikker ud af næsen eller ørene. De er der, det er naturligt, men de skal bare ikke være synlige. Tak. 

Frem med den lille saks, lav grisetryne til dig selv i spejlet og klip så forsigtigt strithårene. Brug aldrig en pincet – det trækker tårer og er en langsommelig, ondskabsfuld proces. Du kan alternativt investere i en elektrisk næsehårtrimmer, der også kan bruges på ørehårene. Wüsthof laver en fin saks. Den rundede spids sørger for at du ikke stikker dig. Men en almindelig mini-Fiskars fra køkkenskuffen, virker lige så fint.

Næsehårssaks, Wüsthof, 190 kr. link

FACEBOOK Bliv ven med Euroman