PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Henrik Vibskov: ”Idéen om bæredygtighed er ikke så langhåret længere”

Foto: Dennis Morton

Henrik Vibskov: ”Idéen om bæredygtighed er ikke så langhåret længere”

Henrik Vibskov har vist 40 kollektioner på modeugerne i Paris og er et af dansk modes største navne internationalt. Så kom corona og vendte alt på hovedet. Nu er han klar med en ny kollektion, der er gennemsyret af bæredygtighed.

Otte modehuse fra Skandinavien, Tyskland, Storbritannien og Italien er del af online­butikken Zalandos tiltag, ’Small Steps, Big Impact’, en kollektion skabt udelukkende med fokus på bæredygtighed. En af de deltagende designere er danske Henrik Vibskov. Til kollektionen har han blandt andet skabt en sweater i norsk uld, denimbukser i økologisk bomuld og en jakke i genbrugspolyester, og for Vibskov er tanken om at skabe tøj med udgangspunkt i bæredygtighed ikke fremmed.

”I de sidste fire-fem år har vi tænkt bæredygtighed ind i alt det tøj, vi laver. Vi har blandt andet knapper lavet af nøddeskaller, vi genbruger alle stoffer på vores ruller, og vi har rykket hele vores produktion tilbage til Europa, så vores tøj fragtes med tog eller bil frem for at flyve det. Vi har også strik fra Herning og en hattemager tilknyttet i Nordsjælland,” siger Henrik Vibskov.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her