De italienske designere har i weekenden haft travlt med at vise deres seneste kollektioner frem. Det er forårs- og sommermoden, der har været på programmet, og vores assisterende moderedaktør Ciara Boradbery har siddet på første række og spottet de stærkeste nye tendenser, som vi vil præsentere her. Generelt kommer vi til at se mange af de samme tendenser, som har præget de seneste sæsoners modebillede.

1. The working man

En af de helt store tendenser, som gik igen hos mærker som Fendi, Marni, Salvatore Ferragamo og No. 21, er et legende kontorlook. Elementer fra 80'ernes brede og løse jakkesæt bliver blandet med mere traditionelle mønstre og farver (grå, sand, brun, blå) fra 50'erne. Der er ingen regler. Slipset skal ikke have en bestemt længde, og forskellige lag i forskellige snit og størrelser kan sagtens blandes. 

Marni

Salvatore Ferragamo

Fendi

No. 21

2. Farver, striber og mønstre

Her i Norden, hvor vi er kendte for vores minimalistiske stil, kan denne tendens være en stor mundfuld for mange. Men farver, striber, mønstre og tern forbliver en af tidens helt store trends. Det nye er dog, at disse ting gerne må blandes på kryds og tværs. Igen: Ingen regler. Du må have striber på med tern, en mønstret jakke ud over en ternet skjorte og blande forskellige slags striber på langs og vandret i alverdens farver. Det er især mærker som Prada, danske Wood Wood, MSGM og Sunnei, der slår et slag for denne tendens.

MSGM

Prada

Sunnei

Wood Wood

3. Regn- og sportsjakker

Regnjakken har længe været anset som et moderigtigt valg her i Danmark, hvor vejret næsen heller ikke tillader andet. Men nu er den for alvor rykket op på catwalken, hvor flere af de italienske modehuse kom med deres eget bud. Det er især den gennemsigtige regnjakke, der stjal billedet hos et mærke som MSGM. Udover regnjakkerne er det stadig jakker med et sportsligt look, der dominerer de udenlandske designers kollektioner. Tænk windbreaker møder nye former og farver. 

MSGM

MSGM

MSGM

Fendi

4. Mandetasker

Alle har en mening om mandetasken. Den er udskældt af mange, men elsket af (måske) lige så mange. Uanset din personlige holdning er tendensen tydelig: Mandetasken er tilbage. I alle former, farver og afskygninger. Det stod klart uder modeugen i Milano, hvor de fleste designere havde tasker med på catwalken. De mindre tasker er nok dem, som vi mænd har sværest ved at vænne os til, men hvis du vil hoppe med på trenden, kan du måske bare gå én størrelse ned i de klassiske rygsække og tasker som start. 

Sunnei

Salvatore Ferragamo 

Prada

Fendi

5. De matchende sæt

Det er ikke længere kun et jakkesæt, hvor over- og underdel skal matche hinanden. Tendensen har været her et stykke tid, men den fortsætter også til næste forår og sommer. Især et mærke som Versace gjorde et stort nummer ud af, at over- og underdel var i samme farver. 

Versace

Sunnei

Prada

LÆS OGSÅ: NikeLab x Pigalle udgiver ny basket-inspireret kollektion

LÆS OGSÅ: Euroman x Son of a Tailor: Her er sommerens T-shirt

LÆS OGSÅ: Her er 11 almindelige modefejl, som mænd er skyldige i