Fem efterårstendenser

Fem efterårstendenser

Her er de fem stærkeste trends, du skal holde øje med dette efterår

Vi guider dig igennem tern, brede bukser og V-halsen.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Lasse Emil, der driver mode- og kulturbloggen lasseemil.dk.

 Det er for alvor blevet efterår i Danmark, så det er tid til at opgradere garderoben med de sprødeste trends, hvis du vil holde varmen med stil. I år er det gamle kendinge, der har fundet vej tilbage til modebilledet. Her guider vi dig igennem dem og giver dig nogle bud på, hvilke items der vil gøre din garderobe tilfreds.

Varme vamsede sweatre

Går en vamset sweater nogensinde af mode? Formentligt ikke. Men dette efterår slår flere modehuse et slag for, at den får en prominent plads i din garderobe. En ting vi hurtigt kan blive enige om: Det er en praktisk trend, når vi bor i et land som Danmark, hvor kulden er vores faste følgesvend. Heldigvis betyder den praktiske del af denne trend ikke, at du ikke kan have det sjovt med dit valg af sweater. Især stærke farver og mønstre er en tendens, som både går igen hos dyre mærker som Prada, men også mere tilgængelige mærker som Arket.

Sweater fra Prada til cirka 2.900 kroner

Sweater fra Arket til 750 kroner

Sweater fra Tonsure til cirka 2.100 kroner

Tern med tern på

 Vi kommer ikke udenom tern, som nok er denne sæsons allerstørste trend. Der er ikke et mærke med respekt for sig selv, som ikke har udgivet mindst ét ternet item. Og ternene kommer på alt mellem himmel og jord. Det kan være et ternet jakkesæt, en ternet frakke eller en sweater med tern. Uanset hvor ternene er plastret på, er det moderne. Der er ingen tvivl om, at tern let kan komme til at virke gammeldags, men hvis du forstår at mikse dem rigtigt, så er du mere moderne end nogensinde.

Sweater fra Wood Wood til 1.200 kroner

  

Jakke fra Arket til 1.950 kroner

Jakke fra Mango Man til 1.300 kroner

Svøm i dine brede bukser

For blot et par år siden var det utænkeligt at tro, at de brede bukser nogensinde blev en trend hos mændene igen. Men som det jo er med mode, vender alting tilbage. Mens de smalle jeans og bukser taber terræn, er de brede bukser blevet en naturlig del af mange mænds garderober, og dette efterår og vinter er bukserne kun blevet bredere. Det er ikke alle, der vil føle sig tilpas i alt for brede bukser, men derfor kan man stadig godt tage tendensen til sig i en mildere grad. En T-shirt i bukserne, en vamset sweater eller en skjorte ud over bukserne er en god start til sådan et par brede bukser.

Bukser fra Hope til 1.500 kroner.

 

Bukser fra Our Legacy til 1.800 kroner 

Bukser fra Zara til 300 kroner

V-halsen er tilbage

Okay, det her er en trend, som mange nok ikke havde forudset ville vende tilbage. V-halsen har længe været et kæmpe no-go, fordi den gav forfærdelige associationer til start 00’erne. Tænk på Kanye West, inden han fik god smag. Men nu er V-halsen faktisk ved at gøre lidt af et comeback, som ikke er til at overse denne sæson. Mere specifikt er det sweatre med V-hals, der nu er tilladt i modebilledet igen. Det kan både være med eller uden en skjorte indenunder. Men ved en for dyb V-hals er det altid en god idé med en rundhalset T-shirt under. Og lad være med at gå V-amok. En V-halset T-shirt har stadig sit comeback til gode.

 

Sweater fra Our Legacy til 2.150 kroner

 

Sweater fra Zara til 550 kroner

 

Sweater fra Acne til 2.395 kroner

Hold varmen i fløjl

Her er endnu en af de trends, der kan virke en smule gammeldags. Men fløjl har aldrig rigtig været ude. Det er altid et materiale, man kan bruge, men i år er det direkte moderigtigt at hoppe i en fløjlsskjorte eller et par fløjlsbukser. Et dansk mærke som Soulland har udgivet et par fløjlsbukser med sportslige referencer, og det har flere andre både danske og udenlandske mærker også. Fløjl kan blandes med stort set alt i din garderobe, og så er det jo et rart stof at have på. Så endnu et point til dem, som har bestemt at dette skulle være en af efterårets modetrends. Praktisk mode er guld værd.

 

Fløjlsskjorte fra Trés Bien til cirka 1.350 kroner

 

Fløjlsbukser fra Martin Asbjørn til 1.350 kroner

 

 

Fløjlsbukser fra Topman til 300 kroner

LÆS OGSÅ: Mandagens detalje: Tag en drink og bliv klar til efterårets mest iøjnefaldende tendens

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Bukser og Herremode