”Det er et mine favoritsteder at shoppe, fordi de har så mange sjældne ting, som aldrig er blevet sat i produktion” scroll-down

”Det er et mine favoritsteder at shoppe, fordi de har så mange sjældne ting, som aldrig er blevet sat i produktion”

Kok, forfatter og madforsker David Zilber gennemgår sit yndlingsoutfit.

Fortalt til Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mode Euroman

Jeg er stor fan af at købe ting, som holder i meget lang tid, og som udvikler sit eget liv og sin egen historie, og det er en filosofi, jeg har haft de seneste 10-12 år.

På det tidspunkt stoppede jeg ret konsekvent med at shoppe i fast fashion-butikker, fordi det gik op for mig, at man rent faktisk kan købe ting, der holder og bliver bedre med årene. Meget af min garderobe er derfor også domineret af tøj fra den periode. 

Jeg går kun i briller fra Thom Browne. De er lavet af fabrikanten Dita, og jeg har vel efterhånden otte par. For mig handler det om, at de ikke føles trendy, men i stedet er tidløse og lavet i gode materialer fremfor billig plastic.

Det røde glas fik jeg sat i, fordi jeg for et par somre siden så ’Natural Born Killers’ med Woody Harrelson. Rammen købte jeg hos Ørgreen, som vist er de eneste i landet, der forhandler Thom Browne-briller. 

Det er en deadstock-strik fra Acne Studios, som jeg har købt i deres Archive-butik på Elmegade på Nørrebro. Det er et mine favoritsteder at shoppe, fordi de har så mange sjældne ting, som enten aldrig er blevet sat i produktion, eller som kun er blevet produceret og solgt i meget begrænset oplæg. Der er altid noget fantastisk at finde derinde. 

Jeg læser bogen ’The Arts of the Microbial World’ af Victoria Lee, som handler om fermentering i Japan i det 20. århundrede. Jeg tager altid smudsomslaget af. 

Jakken er en gave uden for nummer, som min kæreste gav mig for ikke så lang tid siden. Hun havde shoppet rundt online, fundet denne her, der er en vintage Kenzo fra år 2000, og besluttet sig for at købe den.

I virkeligheden købte hun den nok til sig selv, for hun er designer og virkelig nørdet omkring læder. Den er i lammeskind og er lavet på en måde, hun ikke kunne regne ud, og som er lidt teknisk at forklare. Hendes bedste gæt er, at den er lavet i hånden, og at den muligvis er et unikum.

Men jeg er i hvert fald meget glad for den, og hver gang, jeg har den på – om det så er i København, London eller Paris – er der nogle, som komplimenterer mig for den. 

Mine jeans er et par fra Henrik Vibskov, som bare har et virkelig godt cut. 

Støvlerne er et par Raf Simons x Calvin Klein. I den korte tid, Raf Simons stod i spidsen for Calvin Klein, lavede han virkelig nogle gode ting, og de her støvler, der er et møde mellem cowboystøvler og chelsea-støvler med cuban heel og ståltå er ikke anderledes.

Jeg købte dem i 2018 i Ssenses butik i Montreal som en gave til mig selv, da jeg var på tour med min bog ’The Noma Guide to Fermentation’, og jeg bruger dem stadigvæk meget. Læderet har fået en flot patina, og jeg har kun fået sat ny sål på en enkelt gang siden. 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode, Herretøj og Garderobesnak