Det er en kunst at finde en taske, der hverken er for stor, lille, klodset eller slasket. En god taske skal ligge godt i hånden eller hænge behageligt på ryggen eller skulderen, og så skal den være tilpas holdbar til, at den kan rumme alt det, der skal slæbes med på arbejde eller på weekendturen til Paris.

Heldigvis har danske mfpen lavet en mindre taskekollektion i samarbejde med koreanske Blankof, der opfylder netop de behov.

”Vi har fået en del interesse fra det koreanske marked, og vores følgerskare der er vokset over de seneste år. Så da Blankof rakte ud til os gennem en fælles samarbejdspartner, virkede det naturligt for os at lave et samarbejde med dem,” siger mfpen-stifteren Sigurd Bank til Highsnobiety.

Vi er især vilde med kollektionens ’Reporter Bag’, der har god plads til lidt af hvert og ser ganske fornuftig ud. Alle kollektionens tre tasker er lavet i vandafvisende rootscope-nylon, som har en næsten papir-agtig struktur, der giver taskerne en krøllet og elegant overflade.

Priserne starter fra 1065 kroner, og du kan finde taskerne her.

 

Mode-tekla.jpg

Farverigt omsvøb

Kulden kommer snigende, og der er jo intet bedre end at være omgivet af et blødt tæppe, når man nu alligevel har overgivet sig til sofaen, og regnen pisker udenfor.

Og skal der lidt farve til den grå chaiselong, kan du rette blikket mod danske Tekla, der netop har lanceret fire mohair-tæpper i pastelfarver, som er inspirerede af arkitekten Le Corbusiers farverige stil. De fire tæpper er håndvævede i Spanien og nummererede, da de kun udkommer i et begrænset oplag.

Skal du have fingrene i et af de smukke tæpper, skal du dog gribe dybt i lommerne. Prisen ligger nemlig på 5.555 kroner.

Se mere her.

Mode-ur2.jpg

Nyt til håndleddet

Der er altid noget nyt at berette fra ur-verdenen, for der bliver virkelig lavet mange nye modeller hele tiden. I denne uge er det Longines, der er på banen med deres nye ’Record Heritage’, som de har lanceret i forbindelse med deres 190-års fødselsdag.

Uret er en vintage-inspireret tachymeter-kronograf med et automatisk værk med silicium-spiral, der ifølge det schweiziske ur-brand sikrer en bedre præcision. Størrelsen er 40 millimeter og prisen ligger på 24.000 kroner.

Se mere om uret her.

 

Mode-sneakers.jpgSlidstærkt fodtøj

Endnu en samarbejdskollektion så dagens lys i denne uge. For tredje gang er det amerikanske fodtøjsbrand Keen nemlig gået sammen med japansk-inspirerede Engineered Garments om en sneaker, som de har navngivet Jasper II Eg Moc.

Modellen kommer i tre farver, sort, blå og brun, og er lavet i et ruskindsmateriale, som dog både er vandtæt og åndbart, så det sagtens kan modstå efterårets og vinterens strabadser.

Man vælger selv, om man vil have snørebåndene i skoen, for den kan nemlig også bruges som en slip-on-model, hvis man er mere til den hurtige og nemme entré i sine sko.

Find skoene på Keen’s eller Engineered Garments’ hjemmeside.