Ermenegildo Zegna Spring/Summer 2015
Modeugen i Milano er skudt i gang, og et af de første modehuse på showskemaet, der skulle give os et praj om, hvad sommeren 2015 kommer til at byde på, var Ermenegildo Zegna med designeren Stefano Pilati ved roret.

LÆS OGSÅ: Til Reykjavik Fashion Festival: Masser af goth og dramaSilhuetten var blød og slouchy, med bukser der posede og havde et bredt opsmøg, sammensat med enten et par cool hvide sneakers eller sandaler med sokker i. Det sidste har allerede været en fællesnævner ved flere shows i Milano.Pilati excellerer i jakker, og de skuffede da heller ikke i SS15 kollektionen. Der var lange, næsten morgenkåbelignende varianter i cashmere, oversize sporty jakker i nylon og kortere bomberjakker. Blazerne var enten enkeltradede og lange eller dobbeltradede, den sidstnævnte type har gjort et comeback i modebilledet de sidste par sæsoner.Farveskalaen var relativt nedtonet med blå, sorte, grå, brune og nude nuancer, piftet op med smalle og brede striber.Showet blev afrundet med jakkesæt og skjorter i stærke farver som petroleumsblå, orange, pink og lilla mikset på kryds og tværs– et farveindspark der satte prikken over i’et, i en vellykket kollektion med en appetitlig moderne silhuet.   

Andrea Pompilio Spring/Summer 2015
Den italienske designer Andrea Pompilio er stadig relativt ukendt i Danmark, men med erfaring fra Prada, Calvin Klein og Yves Saint Laurent, har han cv’et i orden. Og efter præsentationen af hans SS15 kollektion, der er den 8. under mærket af samme navn, stod det da også klart, at han er én, der at værd at holde øje med.Andrea Pompilio viste lag på lag en masse, understreget af skjorternes plisserede kant inspireret af punkernes kilt.Både bukser og shorts havde et oversize og slouchy fit og blev akkompagneret af skjorter med hulmønster og hvide nitter på kraven, enkelt- og dobbeltradede blazere, car coats, raw denimjakker og – til de modige - sweatshirts med designerens initialer og pailletter.

LÆS OGSÅ: Råt og klassisk: God stil i denimFarvepaletten var lys, og strakte sig over blå, gul, hvid, bordeaux og nude.  Hele herligheden tilsat über cool solbriller og sandaler med benvarmere, der skabte et helstøbt og innovativt bud på næste sommers herregarderobe.Neil Barrett Spring/Summer 2015
Den engelske designer Neil Barrets SS15 kollektion var måske ikke videre nyskabende. Designeren holder sig til den formular han kender – til gengæld virker den også.Udtrykket var enkelt og minimalistisk, med smalle bukser, der stumpede, crispy city shorts, t-shirt, jakke og sneakers. Overtøjet enten i form af bomberjakker i silke, læder eller neopren, bikerjakker, eller klassiske enkeltradede frakker, alle leveret med næsten militær præcision.Lynlås i siderne på både t-shirts og bukser tilføjede en grunge-vibe, og kortærmede skjorter, sweatpants og poloer gjorde det city cool. Oversize sweatshirts med print er efterhånden blevet Neils Barrets varemærke, denne gang med print i form af dekonstruerede marmorhoveder.Farverne i kollektionen var nedtonede og kølige, og Barret viste masser af nude, en farve der kommer til at fylde i modebilledet næste sommer.