Når mænd vågner med influenza i kroppen, kan de se bedemanden stå ved fodenden af sengen og tage mål til kisten. Så grelt står det trods alt ikke til, når mænd rammes af akut pyntesyge. Flere er begyndt at dykke ned i et smykkeskrin, der tidligere har været forbeholdt kvinder og Atlanta-rappere med storhedsvanvid.

Kønsopdelingen af smykkebrug er blevet mere udvasket. Tidligere har mænd med smykketrang tyet til rå, maskuline læderarmbånd, men nu omfavner vi også de mere elegante og feminine af slagsen. Det er alligevel kun de færreste, der kan tages seriøst i armbånd med nitter og bælte-lange læderarmbånd.

pyntemain.jpg

Selv har jeg for nylig været en tur forbi pierceren og fået prikket hul i begge mine øreflipper, og jeg har både perler og diamanter i ørerne. Udvalget for smykker til mænd er nemlig vokset, og nu kan man kigge mod designere som Maria Black, Bobby Janco og Sophie Bille Brahe for at finde den rette dosis medicin til at behandle sine symptomer på pyntesyge.

Mangler du den sidste overtalelse til at kaste dig ud i herresmykkerne, skal du for en gangs skyld ikke lade dig inspirere af David Beckham anno 2002. Tjek hellere Justin O’Shea ud.

Justin O’Shea1.jpg

Han er tidligere Creative Director for Brioni, han har startet sit eget brand, og så han har styr på det glimtende tilbehør: ring med kors i øret, den slanke kæde i en opknappet skjorte og de store ringe på fingrene.