Vi kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du havde håbet på en ny hattegate, vil du blive skuffet. Nicklas Bendtner har designet et par sko, men de er langt fra lige så larmende som de hatte, han har båret på det seneste.

Nej, de sko, TV 2’s fodboldekspert har designet, er faktisk rimeligt afmålte. Alt taget i betragtning, altså.

Helt specifikt er der tale om fire forskellige styles, som den tidligere stjernespiller har designet i samarbejde med kendt-fra-Løvens-hule-skomærket Errant.

Vi har talt med Errants direktør Christian Fuglsang om, hvordan det gik til, at Bendtner pludselig blev skodesigner.

Hvorfor har I fået lige præcis Nicklas Bendntner til at designe sko for jer?
”Teamet bag Errant består af et par fodboldgutter, der er vokset op med Nicklas som værende en bærende kræft på det danske landshold. Han var den spiller, vi i mange år skulle sætte vores lid til, når vi håbede på et godt resultat i landsholdsregi. Vi ser ham derfor som lidt af en legende, og så har han jo vist sig at være et modeikon uden for kridtstregerne. Han tør at gå i nogle outfits, som det ikke er alle i vores lidt konservative land, der tør at gå i.

Kombinationen af, at Nicklas er god til sit håndværk, hans store platforme og hans unikke stil, gør, at vi ser ham som det perfekte match.”

Hvordan var designprocessen?
”Designprocessen har været lang, men udelukkende positiv. Vi har som brand høje krav og standarder til det, vi laver, og det samme har Nickas. Derudover har Nicklas haft frie rammer under selve designprocessen, og det har været sjovt at følge.

Efter flere forskellige designs og prototyper er vi kommet frem til nogle styles, som er en anelse vågede i deres udtryk, materialevalg og farvekombinationer. De matcher i høj grad hans stil og passer ind i, hvad vi ønsker at udtrykke som brand.”

Hvad var inspirationen bag skoene?
”I og med at samarbejdet er med Nicklas Bendtner, har vi fra start tænkt, at det skulle være lidt farverigt. Inspirationen har derfor nok mest af alt taget udgangspunkt i Nicklas som person. Han er jo i den grad en farverig person; det må gerne skille sig lidt ud, og det må gerne udfordre lidt. Derfor har det også været et mål at skabe nogle styles, der ikke blot er et par pæne hvide sneakers, men hvor der visuelt sker noget. ”

De fire forskellige sko, Nicklas Bendtner har designet for Errant, kommer til at koste 1.395 kroner per par og kan forudbestilles fra dags dato lige her. 

Se billeder af de fire par sneakers herunder:

imagei2qch.png

imageug3w9.png

imagevk8ng.png

...og et par billeder af Nicklas Bendtner, der rocker dem: 

imageia4bc.png

imagekavdj.png

imageuibao.png