Hvis du købte nye sneakers i 2019, er der god sandsynlighed for, at det var et par Nike-sko, du fik med hjem i indkøbsposen. I hvert fald hvis du, som mange andre, har for vane at gå på jagt efter de nyeste og mest populære modeller.

Det amerikanske markedsanalysefirma NPD Group, der er det ottendestørste af sin slags i verden, har netop offentliggjort en liste over de ti mest solgte sneakers i 2019, og det er mere end almindelig god læsning for den amerikanske sportsgigant.

Hele syv ud af ti sneakers på listen er nemlig fra Nike, der sidder på både første-, anden- og tredjepladsen. Topscoreren er Nike Air Max 270, mens der også er blevet plads til klassikere som Vans Ward og Converse Chuck Taylor Low – sidstnævnte er dog også ejet af Nike, som opkøbte Converse tilbage i 2003. Syv sko på listen er desuden gengangere fra 2018, der samlet set var et bedre sneaker-år end 2019 ifølge Mike Powell, vicepræsident i NPD Group:

”Salget steg kun en lille smule i 2019 […]. Fraværet af et virkelig hot produkt hæmmede årets resultat. Jeg forventer ikke, at den overordnede trend ændrer sig i 2020,” skriver han i analysen.

Nikes tyske konkurrenter fra adidas’ mest populære sneaker – NMD R1 – er henvist til en plads som nummer fire, og derudover har en enkelt YEEZY-model også fundet vej til listen. Generelt er analysen fra NPD Group dog bekymrende læsning for adidas, der både har oplevet en lille nedgang i deres totale salg, mens også det ellers populære Kanye West-samarbejde ser ud til at have tabt pusten.

Se hele listen her:

  1.  Nike Air Max 270
  2.  Nike Air Force 1 low
  3.  Nike Tanjun
  4.  adidas NMD R1
  5.  Nike Air Jordan 4
  6.  adidas YEEZY Boost 350 V2
  7.  Vans Ward
  8.  Converse Chuck Taylor OX low
  9.  Nike Air Max 97
  10.  Nike Air Jordan 11