At blive indehaver af et vintage Rolex-ur er som regel en bekostelig affære i sig selv. Men det er intet sammenlignet med et vintage Rolex-ur, der har tilfældigvis har befundet sig på håndleddet af en kendt.

Da den amerikanske skuespiller Paul Newmans ur blev solgt på auktion i 2017, blev det således verdens dyreste nogensinde med en hammerslagspris på næsten 18 mio. dollars – eller knap 119 mio. danske kroner.

Men nu kan det rekord-dyre ur måske få konkurrence, når New York-auktionshuset Phillips (der også solgte Newman-uret) til december kan præsentere ingen ringere end den afdøde skuespiller Marlon Brandos Rolex GMT-Master.

Den nu afdøde skuespiller – måske allermest kendt for sin Oscar-vindende rolle som Vito Corleone i ’The Godfather’ – bar uret under optagelserne til ’Apocalypse Now’, Francis Ford Coppolas guldpalme-vindende Vietnam-krigsfilm fra 1979. Han gav uret til sin datter i 1995, ni år før sin død i 2004, og det er derfor første gang, det kommer til offentligt salg, siden Brando selv købte det i 1970.

rolex_brando1jpg.jpg

Uret, der er sølvfarvet med sort urskive og rem af læder, har ’M. Brando’ indgraveret på bagsiden og mangler falsen, som Marlon Brando selv fjernede, fordi han fik at vide under optagelserne, at det ville være for distraherende på det store lærred.

Ifølge det amerikanske magasin Esquire ville Rolex-uret i sig selv kunne gå for et sekscifret dollarbeløb på det nuværende marked, men dets prominente forhenværende ejer betyder, at hammerslagsprisen formentlig vil komme til at ligge langt højere. Du skal derfor have den helt store tegnebog frem, hvis du skal have fingrene i selveste Marlon Brandos ur.