omega speedmaster apollo 11 50th anniversary
Foto: Omega

Omega laver jubilæumsudgave af berømt måneur

Prisen er abnorm, men Omegas jubilæumsudgave af deres famøse Apollo 11-ur fra 1969 er også spektakulær.

Da Neil Armstrong og Buzz Aldrin for 50 år siden - den 20. juli 1969 - satte deres fødder på månen som de første mennesker nogensinde, blev Omega Speedmaster Professional samtidig det første ur på månen. Ikke på håndleddet af Neil Armstrong, som havde efterladt sit i månemodulet, men på Buzz Aldrin, som troligt havde beholdt sit på.

I anledning af den vellykkede Apollo 11-mission afholdt det schweiziske uremærke fire måneder senere en festmiddag, hvor blandt andre præsident Richard Nixon var på gæstelisten. Her præsenterede Omega det eksklusive guldur Speedmaster Apollo 11 (BA145.022), som i de følgende år blev produceret i kun 1.014 eksemplarer. 

Det er det ur, Omega nu har præsenteret en modernisteret - og ekstremt luksuriøs - udgave af som markering af 50-året for månelandingen. Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary, hedder det, og der er ikke sparet på noget. 

Uret er lavet i en nyudviklet 18 karats guldlegering, som Omega har kaldt '18K Moonshine gold', og har samme bordeaux-farvede krans som originalen. Den unikke guldlegering er en smule blegere i farven end normalt, men skulle eftersigende også holde både farve og glans i længere tid.

Jubilæumsuret vil ligesom originalen kun blive produceret i 1014 eksemplarer, og prisen, dén er også i den eksklusive ende: cirka 215.000 kr.  

Rettelse d. 21/3/19: Vi havde oprindeligt skrevet, at det første ur på månen sad på Neil Armstrongs håndled. Men som en opmærksom læser har gjort os opmærksomme på, så var det kun Buzz Aldrin, der bar sit Omega Speedmaster Professional. Armstrong havde nemlig efterladt sit i månemodulet.

apollo2.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure og Omega