louis-vuitton-virgil-abloh-pre-fall-2022-collection-daybreak-lookbook-release-info-006.jpg

Louis Vuitton hylder Virgil Abloh med anden del af Pre-Fall 2022-kollektionen

Anden del af Virgil Ablohs Pre-Fall 2022-kollektion er i denne uge blevet offentliggjort under navnet 'Daybreak'. Kollektionen er inspireret af workwear og sportswear, som er i højsædet i modelandskabet lige nu. Den inkluderer nogle af de mest nedtonet designs nogensinde set fra Abloh, men de repræsenterer soleklart hans konstante modstand mod at lade sig begrænse af kreative rammer.

Ablohs fokus var altid at skabe tøj, som var inspireret af det tøj, man så på gaden, hvilket også var en af grundene til, at han var kongen af streetwear. Er det Ablohs bedste kollektion til dato, nok ikke, men det er heller ikke det, som er i fokus. Louis Vuitton formår at hylde Virgil Ablohs eftermæle gennem offentliggørelsen af hans syvende og sidste kollektion for det franske modehus.

Kollektionen kan købes i butikker og på hjemmesiden fra begyndelsen af marts 2022.

Norse Store 01 copy.jpgNorse Store flytter ind i nye omgivelser

Man kan ikke sige København og herretøjsbutik uden også at sige Norse Store. Butikken, der først lå i Larsbjørnstræde og lidt senere udviklede sig til tøjbrandet Norse Projects, har siden 2010 været synonym med Pilestræde.

Her har ejerne bag, Mikkel Grønnebæk, Anton Juul og Tobia Sloth, været med til at skubbe grænserne for, hvad man som kunde har kunnet forvente af danske herretøjsbutikker. For en håndfuld år siden slog de også dørene op til en nabobutik, der først husede deres kvindetøjslinje og senere blev til en multibrandbutik på tværs af køn, og nu har de så valgt at udvide foretagendet igen.

Denne gang har de dog forladt Pilestræde for at rykke rundt om hjørnet til Kronprinsensgade 3 i de lokaler, hvor ikoniske Streetmachine tidligere holdt til.

I den nye, store flagskibsbutik står den på et endnu bredere udvalg af sportstøjsinspirerede stilarter med et funktionelt fundament kombineret med forrygende livstilsprodukter. Men tillad os alligevel at anbefale deres ’Aaren Travel Solotex’-bukser og ’Otto Light’-jakke. Du kommer nok ikke til at gå i andet efterfølgende.

60398fadfb2be877eae87d690a7bd1c121a6d48e.jpg

Prins Felix springer også ud som model som sin bror

Punkinspirerede fingerringe og modeldebut fra en prins af Danmark. Sådan lyder overskriften for Georg Jensens nyeste kollektion, der tager afsæt i den selvreflekterende punkkultur. Designet har rødder tilbage til miljøets oprindelse og forsøger i høj grad at portrættere bl.a. selvudfoldelsen, der er essentielt for kulturen.

Smykkekampagnen er Prins Felix´ første officielle modeljob, og han går dermed i fodsporene på sin storebror, Prins Nikolai, der blandt andet har repræsentereret Burberry og Dior. Prins Felix meddelte før nytår, at han har valgt at arbejde som strategic trainee hos Mærsk, inden han vil påbegynde uddannelse. Derfor kommer modeldebuten også som en overraskelse.

Kollektionen kan købes fra tirsdag d. 15. februar.

8b2e69f2781a0db5125cf2017d15e77adb176d76.jpg

Lagersalg hos Vinny's og Sunflower

Denne weekend byder på to særdeles attraktive sample sales i København. Der er tale om nogle af de mest talentfulde og spændende brands på den danske modescene, nemlig Vinny's og Sunflower.

Vinny's, der laver loafers og har fået kongelig opmærksomhed, inviterer til sample sale fredag fra kl. 15-20 på Rådhusstræde 3, st. 1466 København K. Sunflower har et par år mere på bagen end Vinny's og har fået stor anerkendelse for deres rockede 60'er- og 70'er-æstestik. Vi har blandt andet udråbt dem til at kunne blive Danmarks svar på Acne Studios.

Sunflower holder stock- og sample sale hele weekenden på Vestergade 12a 3. stuen, 1456 København K. Fredag fra kl. 9-20, lørdag 10-17 og søndag 10-16.

be267d337aef4ded130a3e4b63bcbd15a22ef5ab.jpgChunky derby-sko fra Mfpen og Adieu Paris

Sigurd Bank, manden bag Mfpen, havde fået til opgave at forvandle Adieu Paris' to derby-silhuetter Type 168 og 179 og gøre dem til sine egne. Det er der kommet tre chunky og anvendelige par sko ud af.

Mfpen har leget med proportionerne og tilført hvide syninger som kontrast. 168'eren er klædt i en klassisk poleret sort læderfarve, men 179'eren også kan fås i beige ruskind. Det er anden gang, at Mfpen og Adieu Paris samarbejder. Sidste år lancerede de både loafers og nogle andre derby-sko sammen.

De nye par kan købes online fra 10. februar hos enten Mfpen eller Adieu Paris med priser fra 2.980 kr. til 3.350 kr.

22222222.jpgVin, tøj og kunst mødes i dansk samarbejde

Garment Project har netop lanceret en naturvin, der er en del af en lille capsule, der også indeholder en crewneck og en hættetrøje, men ikke nogen sko til gengæld.

Det sker i samarbejde med VinSuperNaturel og illustrator Michael Rytz. Rytz er blandt andet tidligere illustrator her på Euroman.

"Vinen er lavet af 80% Macabeu (50% Macabeu macereret med skind i en uge) og 20% Xarel.lo. Vinen holder 10% alkohol, så den er super nem at drikke, perfekt til dig, der ønsker at starte din rejsen ind i naturvinens verden," skriver Garment Project på sin hjemmeside.

Du kan købe de tre forskellige produkter her.


55d9c7bd8440e450b3752de7b50df214eac931e5.jpg

Carhartt WIP og Salomon går sammen om vandtæt hiking-sko

Samarbejdet er en opdatering den klassiske Salomon-model, CSWP (Clima Salomon Waterproof) shelter-skoen, og den nye version må siges at være en vellykket kombination af Carhartts workwear-æstetik og Salomons øje for tekniske detaljer. Carhartts designånd kommer særligt til udtryk i ripstop-detaljen på den øvre del af skoen samt det klassiske C-logo på hælen. 

Skoen, der kommer i en farvepalette af grøn, grå og sort, er vandtæt, med let isolation og godt vejgreb, hvilket gør den perfekt til de mange regnvejrsdage, som 2022 allerede har budt på – og sikkert kommer til at levere endnu flere af de næste måneder.

Skoen kan købes i udvalgte butikker, og på både Carhartt WIP og Salomons hjemmeside. Priser fra 1.260 kr.