Kalder alle ur-entusiaster: Hæv din opsparing, og bliv ejer af et vintage Rolex Cosmograph Daytona. Hvis du ellers har råd.

Det britisk-amerikanske auktionshus Sotheby's har i samarbejde med den anerkendte leverandør af sjældne vintage-ure, Bob's Watches, sat ikke mindre end 13 eksemplarer af det ikoniske – og ekstremt dyre – Rolex-ure til salg. Det skriver Esquire.

"Vi er beærede over at gå sammen med Sotheby's om at udbyde disse fantastiske ure til forbrugere over hele verden," siger Paul Altieri, CEO hos Bob's Watches, ifølge det amerikanske magasin i en pressemeddelelse.

Men det kræver en særdeles velpolstret pengepung at være med. De afgivne bud på urene, der er på auktion, ligger i skrivende stund mellem 66.000 og svimlende 500.000 danske kroner.

Daytona-uret er særligt populært blandt samlere, ikke mindst takket være den afdøde amerikanske skuespiller Paul Newman, som bar uret på det store lærred. Hans eget eksemplar blev i 2017 verdens dyreste armbåndsur, da det blev solgt for 113 millioner kroner på auktion.

Auktionen på Sotheby's løber til 30. maj. Se nærmere på alle 13 ure her.