Jeg har altid bildt mig selv ind, at min smag er både selvstændig og gennemtænkt. At jeg gennemtrawler mulighederne, inden jeg lægger mig fast på det, jeg har tænkt mig at investere mine penge i.

Sådan har det været med de fleste ting i mit liv – også når det kommer til dufte. Impulskøb har aldrig været mig, fortæller jeg mig selv.

Alligevel skulle der ikke mere til end at opdage, at min yndlingsrapper Gunna sværger til parfumen Gypsy Water fra svenske Byredo, før jeg puttede den i kurven på det internettet uden den fjerneste idé om, hvordan den rent faktisk duftede.

Lidt af en ’hovedet under armen’-beslutning med det in mente, at parfumen ligger i det mere pebrede lag (50 ml koster dig omkring 1.050 kroner, mens 100 ml sætter dig næsten 1.500 kroner tilbage).

Og formentlig det tætteste, jeg kommer på at blive fanget af influencer-marketing, som jeg over for andre altid har påstået har den omvendte effekt på mig.

Jeg vil holde mig fra at bevæge mig ud i duftnoter, det er alligevel sortsnak for både dig og mig, men blot konstatere, at jeg ikke blev skuffet: Den dufter bare godt og er derfor blevet en fast del af både min hverdag og mine weekender.

En kær kollega tippede mig om, at man skal sprøjte parfume i kravebenshulerne frem for på halsen, hvis den skal holde længere, så det har jeg selvfølgelig taget til mig. Ja, jeg er faktisk kommet dertil, hvor jeg nærmest føler mig nøgen uden et sprøjt fra flakonen med den minimalistiske æstetik.

Siden har jeg faktisk lært, at det ikke var Gypsy Water, men Byredos Mojave Ghost, der er Atlanta-rapperens foretrukne. For nu vil jeg dog holde mig til Gypsy Water. Så nem er jeg nemlig ikke.