7 frisurer der klæder de færreste mænd
Foto: Getty Images

7 frisurer der klæder de færreste mænd

Trends og tendenser skifter. Også når det gælder hårmode. Derfor vil det selvfølgelig altid blive et øjebliksbillede, når man skal afgøre, hvilke frisurer, der er cool, og hvilke der er kiksede.

Alligevel er der visse retningslinjer for, hvordan en mands hår skal sidde, der går ud over tid og sted:

”For en mand er det vigtigt, at frisuren komplimenterer hans træk på en maskulin måde. Modsat de runde former, som klæder kvinderne, betyder det, at man går efter en mere firkantet ydre linie,” siger Joekim Nielsen, indehaver af frisøren Oops i København.

Bliv ven med os på Facebook

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rigtige skægstil

Når det så er sagt, er der selvfølgelig særlige mænd, der har et så karakteristisk udseende eller så gennemført inkarnerer en bestemt subkultur, at de kan tillade sig nogle frisurer, som mange andre vil have svært ved at slippe af sted med. 

Kevin Birk, der er faglærer på frisørskolen i Randers, nævner for eksempel psycho quiff, en frisure, hvor nakke og sider er fuldstændig barberede, mens toppen hvælver sig mod himlen. Frisuren ses inden for punk- og rockabilly-miljøer, men hvis man ikke er en del af disse, skal man måske overveje den en ekstra gang.

”Håndværksmæssigt er den meget artistisk, sværhedsgraden er høj. Men den er meget lidt klædelig til mange, fordi hovedbunden er så eksponeret. Du skal i hvert fald have en perfekt hovedbund, fuldstændig uden buler, hvis det skal fungere,” siger Kevin Birk.

LÆS OGSÅ: Undgå hårtab på 6 måder


Foto: Rex

Kim Jong-uns meget omdiskuterede frisure er måske lidt for bred til at være en egentlig psycho quiff, man kan kalde den en totalitær quiff, men den viser noget om, at quiffs ikke går lige godt til alle hoved- og ansigtsformer.

Her er seks andre frisurer, som man skal være påpasselig med:


PAGEN


Javier Bardem med lejemorderpage i 'No Country for Old Men'. Foto: Rex

"Pagen kan være super klassisk og mega sexet - til kvinder. Mænd? Not so much - Med mindre du er Kurt Cobain eller Jared Leto, så glem det," siger Joekim Nielsen fra Oops.

PONYHÅR - horisontalt klippet pandehår


Aaron Carter med horisontalt klippet pandehår anno 1996. Foto: Rex

"Pandehår til mænd kan være klædeligt, hvis det er en forlængelse af frisuren - klippet i en blødere linie. Det er sjældent tilfældet med den lige og fuldt pandedækkende én af slagsen," siger Joekim Nielsen.

BUSINESS UP FRONT, PARTY IN THE BACK


Andre Agassi fremviste beundringsværdig mullet i 80'erne. Senere erkendte den i virkeligheden tyndhårede tennisspiller, at det var en paryk. Foto: Getty

I USA kalder de den mullet, i Tyskland vokuhila (vorne kurz, hinter lang). I Danmark har frisuren både fået betegnelserne hockeyhår og Bundesliga-garn, måske fordi den engang var så populær hos sportsfolk.

"Det var så fedt i 80'erne, men den lever ikke længere," konstaterer Joekim Nielsen.
 
HENTEHÅR


Bruce Willis holdt i lige lovlig lang tid fast i sit sparsomme hår i stedet for at gøre som sin hårfagre frue. Foto: Rex

"Hentehår er et tidsløst og altid lige mislykket forsøg på at kamuflere en nærmest hårløs top. Det klæder ingen - og alt for mange gør det stadig," siger Joekim Nielsen.
 
PERMANENT


Justin Timberlake i 'N Sync-tiden. Foto: Getty

"Den lader vi lige stå et øjeblik," siger Joekim Nielsen.

HÅRFARVE


Berlusconi er ironisk blevet kaldt for 'Asfalthovedet' i Italien på grund af sit forsøg på at farve sig til italiensk virilitet selv i en højere alder. Foto: Rex

"Det er svært at lave noget troværdigt, når det handler om mænd og hårfarve - så det ville jeg holde mig fra," siger Joekim Nielsen.

Han uddyber, at mænd, der forsøger at skjule deres grånende hår med mørk farve, hurtigt får en rødlig tone, mens det omvendt heller ikke kan lade sig gøre at farve hår gråt, så det ser naturligt ud.

"Desværre. Det er muligvis den eneste farve, som jeg kunne forestille mig kunne være rigtig fed til vor tids mande-mand." 

LÆS OGSÅ: 7 pomader til dit hår: Farfars hemmelige våben

LÆS OGSÅ: Se video: Erotisk hyldest til kvinders kønshår

LÆS OGSÅ: Gammelmandsguiden: Få styr på de viltre øjenbryn og de upassende næsehår

Se, hvad vi ellers skriver om: Grooming og Stil