Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Taler du urnørdsk? Disse udtryk skal du bruge, hvis du vil tale med en ur-kender

Foto: Getty Images

Taler du urnørdsk? Disse udtryk skal du bruge, hvis du vil tale med en ur-kender

Du kan hurtigt komme galt afsted, når du taler med ur-entusiaster. Vi taler om et folkeslag med en ADHD-agtig interesse i ure og historiske detaljer, som normale mennesker anser for trivielle. Her er Euromans slang-ordbog for urnørder, så du ved, hvad de snakker om.

Hvis du ikke ved hvad et NOS er, har du lige afsløret, at du ikke er en WIS. NOS er forkortelsen for ’new-old-stock’ og henviser til ubrugte ure af ældre dato, som har ligget på lager og ikke længere er i produktion. WIS står for ’watch idiot savant’ og er en ironisk betegnelse for en urnørd. Det er ikke nødvendigvis en, som har en kæmpe samling, men en som går levende op i ure. Du ved, at du er en WIS, når du om morgenen tager dit ur på først og matcher dit tøj efter det. Eller kigger på dit ur uden at se, hvad klokken er. Eller diskret tjekker, hvad andre har om håndleddet, når du møder dem.

Urnørder er et sammensat folkefærd. De er som regel imødekommende over for nye medlemmer, men forfalder hurtigt til mystiske termer, som kan hægte nybegyndere af. De kan være kolde og hårde over for folk, som tydeligvis ikke aner, hvad de snakker om. Du kan slå dig hårdt på en urnørd. Det er som Ekstra Bladets nu skrinlagte Nationen møder Encyklopædien.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her