En middag

Genopdag din kærestes øjenfarve over et godt måltid mad. Det kan være morgenmad på sengen eller på Morgenstedet på Christiania, frokost under palmeblade og bregner i Glyptotekets indendørshave eller frokost med udsigt i den nyåbnede restaurant i tårnet på Christiansborg. Desuden falder Copenhagen Dining Week ganske belejligt sammen med Valentinsdag i år, og der er mange gode tilbud med tre retter for 200 kroner. 

 

Ud af byen på hotel

Hvis du har lidt mønt på lommen, bliver din kæreste eller hende, du gerne vil være kærester med, med garanti glad, hvis du tager hende med ud af byen på hotelophold. For eksempel til Tisvildeleje. Her ligger Helenekilde Badehotel smukt med første parket-udsigt over Kattegat. Maden er dansk, havluften er frisk, sengen er blød, og når klokken er mange, går I ud på bænken på det yderste af skrænten med to flasker vin og ét tæppe, og så skulle den vist være hjemme. I det sydlige Sverige er der også fortrinlige muligheder for spa- og hotelovernatning i ét. Ystad Saltsjöba er meget populært på Instagram, hvor lækre mennesker hopper i koldt vand og bagefter varmer sig ved pejsen liggende i store hvide stranddivaner. Et mere ”råt” bud er Torekov Hotell, hvor man bor i hytter og går i udendørs boblebad i kulden. Sådan en tur vil din kæreste huske længe.

Kurbad og spa

I kan også se hinanden i badetøj uden at tage ud af byen. For eksempel i den gamle Frederiksberg Svømmehal, der som en af sine bedste features har saunagus, hvor en bademester i speedos hælder olier på trækul og med sit håndklæde blæser den varme luft i jeres retning, og bagefter er man som født på ny. I den fredede badeanstalt Sofiebadet på Christianshavn, der har nedsat pris mandag efter klokken 16 (90 kroner), er der sauna, dampbad, koldvandskar og ikke mindst: hamam med marmorplade, pejs, høj luftfugtighed og sæber; alt hvad I skal bruge for at give hinanden et treat.

Gå en tur

En god, betænksom gestus på Valentinsdag behøver ikke koste penge. En gåtur kan også være meget romantisk. Tag din kæreste i hånden og imponer hende med dit kendskab til nogle af de lidt mindre besøgte oaser i København og omegn. Bibliotekshaven på Slotsholmen er smuk og ukendt for mange, og især spottet under magnoliatræets grene skulle tage point hjem. Ellers kan du tage hende med rundt om søen langs dyssen på det yderste af Christiania, efter I har været på Morgenstedet og spise økologisk, eller endda tage S-toget og grisen til Brede nord for København og vise hende Mølleåens idyl og Brede Værks gamle fabriksbygninger.

 

Et abonnement på Eurowoman

Hvis du vil give hende en gave, der holder lidt længere end chokolade og blomster, er et abonnement på vores søstermagasin selvfølgelig en god idé. Oven i købet får hfår hun den fede hættetrøje fra Wood Wood, der også præger forsiden.

Køb her.

Eurowoman-forside.jpg

Lingeri

”Det kan godt være, mænd tror det er en kliché, men det er da megafrækt, at de har købt noget, de gerne vil se en have på,” som en kvindelig bekendt til Euroman siger. Er du i tvivl om størrelsen, så er det en god tommelfingerregel hellere at købe bh’en lidt for stor og trusserne lidt for små. Få flere gode tips i vores storstilede guide til køb af lingeri.

Smykker

Kvinder har alle dage godt kunne lide smykker. Hvis du er lidt i tvivl om, hvad din kæreste går efter, kan du spørge hendes veninder, hvilken smykkedesigner hun godt kan lide. Ellers går man for tiden næppe galt i byen med smykker fra Jane König, RebekkaRebekka, Olga Bonne, Trine Tuxen og Sophie Bille Brahe.

 

Blomster (annonce)

Giv hende blomster på valentinsdag. Det virker bare. Hvis du er særligt romantisk anlagt, kan du vælge blomsterne ud fra deres symbolske betydning. En rød chrysantemum betyder for eksempel kærlighed, med en fresia signalerer du, at hendes duft fortryller dig, mens en hyacint er symbol på en vågnende, spirende kærlighed.

 

 

Og til sidst to hurtige, du kan pakke ind

Ansigtsolie. Aesops 'Fabulous Face Oil' er solid assistance til huden i disse bitre måneder.

Aesop-Skin-Fabulous-Face-Oil-25mL-Large-684x668px.png

Et sæt solbriller, så I stilstikkert kan gå forårets kærkomne solstråler i møde. 'Grace' fra Ace and Tate i karamelfarve gør tricket.

Grace-Caramel-blitz-45.jpg

Der er også ting, du absolut ikke skal give hende, råder livsstilsekspert Anne Glad.

”Ting, der siger, at hun burde dyrke noget mere motion - f.eks. løbetøj - med mindre hun har ønsket sig det. Ting, der gør husholdningsarbejdet lettere. Ting fra tankstationer eller ting, der helt tydeligt mest er til dig selv. Glem billetter til Superbowl eller ti-turs kneppekort. Med mindre selvfølgelig, at du ved, du rammer hende lige i hjertet.”

Guiden kan også bruge på alle årets andre dage. Måske får du endda ekstra meget valuta for din indsats, hvis du er romantisk og begaver hende på en helt vilkårlig dag.

LÆS OGSÅ: Her er alle kvinder, vi kan li' fra 2018

LÆS OGSÅ: Københavnerkvinder: Sådan forfører I os

LÆS OGSÅ: Undskyld, er De ude på at forføre mig?