BMW har været i arkivet og hentet inspiration til deres nye sneaker i samarbejde med PUMA fra en af bilproducentens absolut mest innovative konceptbiler.

Stilstudiet Gina Light Visionary Model blev præsenteret i 2008 som et eksempel på, hvordan fremtidens biler kan se ud. Designet er unikt og innovativt. Fx er bilens karrosseri ikke fremstillet af stålplader, men af neopren som vi kender det fra dykker- og våddragter.

Og det er dette neopren-betræk, der er omdrejningspunktet for designet af den nye sneaker, der har fået navnet X-CAT DISC. 

Gummimaterialet er både modstandsdygtigt over for varme og kulde, og dets elastiske egenskaber fjerner behovet for at bruge unødvendige sømme i skoens overdel. I stedet er skoen dynamisk og bevægelig og samtidig mere åndbar end traditionelle sko.

Skoen har desuden fået tilført innovative den DISC-lukkemetode, der gør snørebåndene overflødige. I stedet sørger en roterende skive for spænde det indvendige 'ledninge-træk', så skoen fastspændes til foden.

Så selvom Gina-bilen endnu er forblevet en indendørs konceptbil, kan du nu alligevel få et lille stykke af den med ud i virkeligheden.

X-CAT DISC kan fås her og koster ca. 900 kr.

Det er ikke første gang, en bilfabrikant har vovet sig ud i sneaker-verdenen. Her ses Ultra Boost fra Porsche Design.