Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Den vildeste Audi A3

Den vildeste Audi A3

Den vildeste Audi A3


Audi er endelig klar med den længe ventede RS-udgave af Audi A3 Sportback. Den nye model rummer en 5-cylindret 2,5 liters turbomotor med hele 340 hk, som er den samme motor, der sidder i søsterbilen TTRS. Bilen er udstyret med det legendariske Quattro-firhjulstræk, som med et minimum af hjulspin sender de mange kræfter ned i asfalten og bilen forbi de 100 km/t på blot 4,6 sekunder.

På trods af den høje ydelse oplyser Audi, at bilen ved gennemsnits kørsel kan holde sit forbrug nede på 11 km pr. liter. Læg dertil et CO2-udslip på blot 212 g/km, hvilket jo næsten gør bilen helt grøn.
Der er gjort meget ud af de sportslige undertoner. RS-modellen er knap så beskeden som de gamle RS-modeller af A4 og A6. Vi syntes dog rigtig godt om de store alu-indrammede luftindtag, som giver bilen et bidsk underbid.Bagfra er der også sat en tyk streg under det sportslige udtryk. Den store diffuser og den dobbelte udstødning sender et klart signal om, at dette ikke er nogen almindelig stationcar.Prisen
 
Bilen bliver kun produceret i 2700 eksemplarer, og er endnu ikke prissat i Danmark. Basispris i Tyskland bliver 49.900 EUR, men på danske plader kommer vi nok op på omkring en million.