"For mig er det enormt vigtigt at distancere mig fra det marked af biler, som er mere 'prøv lige at se mig'" scroll-down

"For mig er det enormt vigtigt at distancere mig fra det marked af biler, som er mere 'prøv lige at se mig'"

For nogle mennesker er bilen en praktisk transportgenstand, der får dem fra A til B. For andre er det passion og lidenskab, som overstiger alt – selv værkstedsregninger, forsikringspræmier og bøvl med vinteropbevaring. Her fortæller designer Jesper Møller Hansen om sin Jeep Grand Wagoneer, som der kun findes to-tre eksemplarer af i Danmark.

Af Oliver Bodh Larsen
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Motor Euroman

Hvordan blev bilen din?

”En dag faldt jeg over en Grand Wagoneer, der var blevet sat til salg på nettet. Den havde været ejet af en mand fra København, der havde haft den stående i sin garage, og som nu var død. Men den var bare væk – solgt med det samme. Jeg gik på jagt efter en ny, men der var ingen andre at finde i Danmark. Så kiggede jeg mod Tyskland. Heller ingen. Men i Holland fandt jeg så en samler. Min hustru og jeg kørte derned, og det var som at træde ind i en slikbutik. Jeg valgte den pæneste, han havde stående. Den var fra 1983, importeret fra Texas, og den stod bare snorlige. Ingen synlige fejl eller mangler, beige læder i kabinen og med højt plysgulvtæppe i nougatbrun. Helt bamseagtig. På det tidspunkt havde jeg aldrig set modellen i virkeligheden før. Siden har jeg fundet ud af, at der kun er to-tre eksemplarer i Danmark.”

Var det svært i sin tid at overbevise din hustru om, at I skulle have en Grand Wagoneer?

”Jeg er surfer, og jeg manglede lidt et sted at have alt mit surfergrej. På denne kunne jeg både spænde ting fast på tagrælingen, og samtidig kunne jeg se, at den var så lang, at jeg også ville kunne have ting inden i den. Da jeg så fik den, byggede jeg en tilhørende trailer, som designmæssigt fuldstændig flugter med bilen, og hvor jeg også kan have mine ting. Linjerne går igen i en sådan grad, at det ligner et samlet sæt. Når jeg kommer kørende ind i Skagen, hvor der ofte ses Porscher og Ferrarier, er det bestemt sjovt at se folks reaktioner. Det er jo ikke en prangende bil. Den er ikke blærerøvsagtig; der er stil og klasse over den. For mig er det enormt vigtigt at distancere mig fra det marked af biler, som er mere ’prøv lige at se mig.’”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Biler