"Jeg er jo ikke Jeppe K i virkeligheden, så min Saab 900 er et forsøg på at have det sjovt uden at blive for tyk en kliché" scroll-down

"Jeg er jo ikke Jeppe K i virkeligheden, så min Saab 900 er et forsøg på at have det sjovt uden at blive for tyk en kliché"

For nogle mennesker er bilen en praktisk transportgenstand, der får dem fra A til B. For andre er det passion og lidenskab, som overstiger alt – selv værkstedsregninger, forsikringspræmier og bøvl med vinteropbevaring. Her fortæller skuespiller og instruktør Magnus Millang om en årelang kærlighed til sin nyindkøbte Saab 900 Cabriolet, og hvorfor den ikke skriger så meget af 40-årskrise som andre biler.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Motor Euroman

Hvad er det for en bil, du kører i?

”Det er en Saab 900 fra 1992 i sort med 3-trins automatisk gearkasse. Modellen blev lavet fra 1986 til 1993.” 

Har du taget et langt tilløb til at købe den?

”Jeg har ikke haft den så længe, men jeg har virkelig kigget på den i lang tid – nok omkring 15 år. Det er superynkeligt, at jeg køber den det år, hvor jeg fylder 40. Den skriger måske ikke lige så meget af kliché og galoperende 40-årskrise som andre biler. Den spartler krisen lidt mere ud. Men jeg læste en artikel, der handler om, at hver 10. aldrig når at opleve sin pension. Det kunne jeg ikke holde ud at tænke på, så jeg tænkte: ’Fuck det, jeg køber den sgu.’ Købet var nok en kulmination af at have kigget så længe, en snert af 40-årskrise og en gave til mig selv. At ’Druk’ vandt en Oscar hjalp selvfølgelig også lidt på det.” 

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Biler