Se Mikkel Klint Thorius' Auto-CV scroll-down

Se Mikkel Klint Thorius' Auto-CV

Man kan sige meget om en mand alene ud fra hans bilvalg – se bare her.

Af Christian Grau
Foto: PR
Motor Euroman

Lånt Toyota Aygo, blågrå 

Gymnasieelev og standupkomiker. 

Min tid som bilist startede med lånte biler. Mine forældres Honda Jazz og især min farmors Toyota Aygo. Hun brugte den aldrig, og jeg brugte den meget. Når man er ny og ung som komiker, kører man ofte langt og ofte i skodbiler.

Jeg havde den fordel, at jeg stadig gik i gymnasiet og lige havde fået kørekort, så jeg syntes bare, det var fedt at køre bil, og kunne jeg tjene 500 kroner, så var det et fint studiejob for mig. Honda’en var decideret forfærdelig, men Aygo’en var egentlig fin i byen. På motorvejen var den skrækkelig. Alting larmede, og anlægget kunne dårligt overdøve motoren.

Jeg husker en tur, hvor vi var fire granvoksne komikere afsted til Jylland i den – det kunne den ikke lide. En anden gang blev jeg stoppet af politiet, fordi de havde tjekket nummerpladen og undrede sig over, hvad en 82-årig dame fra København lavede på en fynsk motorvej klokken to om natten.

Men jeg har mange gode minder fra den bil, og den har en særlig status i vores familie, fordi vi er en stor kreds af børnebørn, som brugte den. Da den gik arv til min kusine, spurgte vi altid: ’Lever Aygo’en stadig?’ og ’hvordan går det med den?’

2017 VW Polo, sort

Standupkomiker med eget onemanshow. 

Jeg leasede en VW Polo, og den var jeg eddermame glad for. Jeg havde vundet Comedy Fight Club og troede, at nu ville jeg få en masse jobs, men der skete ikke rigtig noget. Jeg tænkte, ’okay, hvis man kan vinde et tv-show, og det ikke kaster noget af sig …’

Så jeg var nærmest overrasket over, at mit første onemanshow faktisk solgte ret godt og kom på Netflix. Jeg fik jeg virkelig hul igennem, og fejrede det ved at få en ordentlig bil. Den havde manuelt gear, fartpilot og automatisk nødbremse. Den reddede faktisk min røv, engang jeg kørte på motorvejen og ikke fik bremset hårdt nok. Så huggede bilen bremserne i automatisk, og jeg undgik akkurat at påkøre en varevogn. Det var en vild oplevelse.

I de år boede jeg på Christianshavn og desværre gik det hårdt ud over bilen. Allerede den første uge var der nogen, der væltede en cykel ned over den. Heldigvis havde jeg leaset den med en god forsikring, og nu er Polo’en ligesom indbegrebet af hele den tid, hvor jeg var ung og på vej frem, boede i en lille lejlighed og tøffede rundt. Alle ridserne er glemt.

2020 Tesla Model 3 Long Range, blå

Standupkomiker på vej med onemanshow nummer to. 

Min bror og jeg har altid været vilde med Tesla. Han er programmør og arbejder med kunstig intelligens, så han har sådan en tech-tilgang til Tesla og fik mig revet med på sin begejstring over deres software. Han er meget skarp i pæren og superseriøs med sine ting, så jeg har altid været sikker på, at han bliver milliardær.

Mens han var fattig studerende og spiste mad hos mig og lånte min bil, jokede vi med, at han kunne give mig en Tesla, når han blev rig. Han er godt på vej, men i mellemtiden løb leasingen på min Polo ud, og samtidig flyttede jeg sammen med min kæreste på Bryggen. Mit andet onemanshow var programsat, så jeg besluttede mig for at tage springet og bestille en Tesla 3.

Samme aften som jeg skulle overføre beløbet, tonede Mette Frederiksen frem på skærmen og sagde, at på grund af den her nye virus, ville de forbyde alle forsamlinger over på over 500 mennesker. Jeg kiggede i min turplan og konstaterede, at det typisk var steder med 350-450 pladser.

Jeg ville virkelig gerne have den Tesla, så jeg overførte alle pengene, og siden blev alt jo aflyst. Alting lukkede ned, og jeg kan huske, hvordan jeg kørte gennem en helt død by, da en kollega fik øje på mig i min nye Tesla og bare brød sammen af grin. Det var fandme dårlig timing. Men lige da jeg fik den, kørte jeg ud for at overraske min bror, og det var et stort øjeblik. Heldigvis overlevede både bilen og jeg lockdown, og nu er jeg bare glad for min Tesla.

Mikkel Klint Thorius 

(f. 1992) Begyndte i sin gymnasietid at optræde som standupkomiker. I 2013 var han finalist ved DM i Comedy. I 2017 vandt han Comedy Fight Club på TV2 Zulu, og året efter havde han premiere på sit første onemanshow.

I efteråret 2023 turnerer Mikkel Klint Thorius med sit tredje show ’100 % måske’.

Se, hvad vi ellers skriver om: Biler og Mænd