Robotterne kommer og tager styringen. I hvert fald i vores biler. Det er et højt sandsynligt scenarium, ikke mindst fordi mennesket som bilist har en tendens til spritkørsel, at sms’e bag rattet, højresvingsulykker og andre dumheder. Så medmindre fremtidens bil bliver en cykel, er et alternativ til menneskestyrede motorkøretøjer måske ikke så tosset.

Og tanken om bilen uden mennesket som fører ligger muligvis ikke så langt ude i fremtiden, som man måske forestiller sig. Mercedes-Benz’ idé om fremtidens bil, deres F 015 Luxury in Motion, er nemlig set køre rundt i San Francisco.

spotted @nickkova

Et billede slået op af Jake Stangel (@jakestangel) den 4. Mar 2015 kl. 6:57 PST

Hvad er denne Mercedes F 015 Luxury in Motion så for en skabning?
 
Den er bygget primært af aluminium og har to motorer bagtil, der naturligvis er elektriske, så kloden ikke lider under dens forbrug. 1.100 kilometer skulle den gerne kunne tilbagelægge på en opladning.Man kan mene, hvad man vil, om designet, men der er masser af innovative detaljer, der alle er en plads i den kommende Star Wars-film værdige. Tag for eksempel idéen om en bil, der automatisk holder tilbage for afventende fodgængere og endda fremtryller et fodgængerfelt, der tydeliggør, at de trygt kan passere vejen. Det er blot én af de ting, F 015 har forsøgt sig med.Noget andet er sæderne, der kan drejes 360 grader, og dermed omdanne bilens indre til et regulært samtale- og møderum. Sammen med ens medpassagere kan man nyde de indvendige skærme, bilen også byder på. Den er i øvrigt konstant tilkoblet en internetforbindelse.Den nye Mercedes F 015 er dog langt fra klar til produktion, og den var kun at finde på vejene i San Francisco, fordi Mercedes-Benz indspillede en promotionsvideo.Skal man tro på de fleste medier, går der endnu 20-30 år før en bil som denne bliver tilgængelig på markedet.

Bilens formål er nemlig ikke at give os forbrugere et endeligt resultat. Det er snarere at give en indikation på, hvordan fremtidens bil kan komme til at fungere, og hvilke smarte features den ville kunne berige trafikken med, så den bliver mere sikker og endda mere gnidningsfri.Indtil biler kan flyve, er Mercedes F 015 Luxury in Motion et seriøst bud på, hvad fremtidens motorkøretøjer kommer til at byde på.

LÆS OGSÅ: Sådan bor en japansk cyber-professor

LÆS OGSÅ: Se verdens første yacht med indbygget garage til speedbåden

LÆS OGSÅ: Fremtidens hus tilpasser sig familieforøgelser - og skilsmisser