Med tanke på at Mercedes-Benz sendte deres første bil på markedet for 132 år siden, er det imponerende at se, hvad Tesla har formået på blot otte år. På det amerikanske marked har Tesla nemlig henvist benzinbilens alfader til en plads bag dem på salgslisterne i det tredje kvartal af 2018. Optællingen stammer fra analysefirmaet Atherton, som yderligere beretter, at Tesla forventes at overhale BMW i det sidste kvartal af 2018.

Det er selvsagt et hårdt slag for de ellers så etablerede supermagter i bilbranchen, men det understreger til gengæld, at fremtiden for biler er drevet af elektricitet.

Den gode nyhed falder på et tørt sted for Elon Musk, som for tiden kæmper med et forlig med de amerikanske myndigheder, der kræver, at han fratræder formandsposten i Teslas bestyrelse og betaler en bøde på godt og vel 130 millioner kroner.

Mens salget går strygende i USA, er sagen en helt anden i Danmark, hvor Tesla ellers fik en flyvende start på tilværelsen. I 2015 blev 2.814 biler fra Tesla solgt til danske bilister, men siden regeringen indførte en højere afgift på elbilerne, er salget gået i stå. I år 2016, året efter det danske rekordsalg, solgte Tesla blot 127 biler i Danmark.