Ofte er diskussionen om klimaforandringer så abstrakt, at de fleste får et fjernt blik i øjnene. Derfor forsøger en ny kampagne at illustrere, hvordan udledningen af drivhusgasser kan komme til at påvirke os helt tæt på. Og ikke bare byer tæt på vandet. Hele verden vil få våde fødder.

Du kan gå ind på worldunderwater.org og taste en by som London, Paris eller Aarhus ind, og du kan se, hvordan vandet vil skvulpe i gaderne. Det er selvsagt ikke faktum, at det vil komme til at se sådan ud. Men organisationen skal alligevel har point for på kreativ vis at illustrere, hvad klimaforandringer konkret kan betyde.

Det er miljøorganisationen CarbonStory, der står bag kampagnen. Og den kommer samtidigt med, at en rapport fra Det Hvide Hus anslår et dystert billede i hvordan kraftige regnskyl, ekstrem varme og stigende vandstande vil betyde store forandringer for økonomien og amerikanernes generelle livsvilkår.

Nogle af rapportens konklusioner er blandt andet:

  • Sundheden vil forværres. Drikkevandskvaliteten vil dale, og der vil komme flere insektbårne sygdomme.
  • Landbrugets produktion kan blive ramt af tørker, og dyr og planter vil uddø.
  • Flere strømafbrydelser på grund af ekstremt vejr. Behovet for strøm vil generelt stige.

Rapporten peger blandt andet på, at mængden af ekstrem nedbør er steget med 71 procent mellem 1958 og 2012 i nogle områder.