Der er fart over feltet i det nyeste afsnit af vores ur-podcast ’Watch Me’, hvor vært og ur-redaktør Brian Lykke besøger kunstner og ur-samler Parl Kristian Bjørn Vester, der er bedre kendt under navnet Goodiepal.

Hans interesse for mekanik, kompleksitet, systemer og materialer er gennemsyret i hele hans hjem, og især hans ursamling har et særligt personligt præg. Han har nemlig selv udsmykket og modificeret langt størstedelen af sine ure.

Når samlingen skal opdateres, foretrækker han ikke blot at sælge sine ure, men derimod bytte dem til nyt. Og når det drejer sig om guldure, har han gjort sig nogle ganske særlige observationer:

”Det er noget med respekten for guld. Når folk sælger deres guldure, så får de det mærkbart dårligt. Der er en lidt dårlig stemning, hver gang der skal handles et guldur. Så guldfeberen er ægte. Den findes,” siger Goodiepal i afsnittet.

Du kan se og høre om Goodiepals mange ure ’Watch Me’ på YouTube, øverst i artiklen her eller der, hvor du ellers finder dine podcast.