Jeg kan huske Rapports Grå Sider fra min tidlige ungdom. Jeg havde en kammerat, hvis far havde en masse Rapport-blade liggende i kælderen. Så sad min ven og jeg ofte dernede og bladrede helt stille i et par timer, mens vi sugede til os.

Unge i dag er vokset op med internettet med alle de muligheder, der ligger i dét, men dengang var man nødt til selv at have en god fantasi.
Idéen til podcasten stammer fra dengang, jeg turnerede med Hej Matematik. Vi havde en tradition med at sidde og læse historierne højt for hinanden, når vi havde spillet koncert i Jylland og skulle køre hjem med tourbussen.

Vi havde nogle regler undervejs, fx at man skulle få flettet ind i historien, at hovedpersonen satte Hej Matematik på anlægget midt i akten.

Man skal ikke tage sex alt for alvorligt. Vi har en tendens til at tage alting lidt for seriøst i dag, og så kan det være ret afvæbnende at grine i stedet. Sex skal være noget, man kan have det sjovt med, og det prøver jeg at gøre i podcasten.

Det egner historierne fra Rapport sig ret godt til. Der er jo bare noget grundlæggende sjovt ved erotisk dansk litteratur og ved, at Vagn har gruppesex med Rita på 17 og Jytte på 19.

Min yndlingshistorie fra podcasten er en fortælling ved navn ’Varme boller - et hit hos damerne’. Den handler om en fyr, som har fundet ud af, at i stedet for at drikke sig i hegnet til privatfester, kan han score kvinder ved at gå ud i køkkenet og bage boller til dem.

Så udvikler tingene sig, og han har ofte held med det, som han skriver. Det er en bizar historie, og så bliver den læst helt fantastisk godt op af Mikael Bertelsen.

En god, lummer fortæller er en, der har en stemme, som kommer ned og ligge dér, hvor man rigtigt kan mærke den. Det er vigtigt, at man taler langsomt og artikuleret, og at man lever sig ind i det.

For eksempel er Lars Hjortshøj en virkelig god lummer fortæller. Det kan godt være grænseoverskridende for nogen at skulle sige ’fisse’ og ’pik’ foran andre, men i situationen sidder vi jo bare og hygger os og har det sjovt. Hvis nu vi sad og var lidt halvliderlige, havde det nok været lidt anderledes.

Hvis jeg selv skulle skrive en lummer julehistorie, skulle den hedde noget med ’turen går til’, hvor vi er uden for Danmark. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg kan godt lide, når historierne bevæger sig lidt uden for rammerne og det normale. Det måtte gerne være noget med en charterferie i 80’erne. Eller også noget med en campingtur. Det er der noget frækt ved.

Den Grå Side’ Julespecial bliver afholdt på Bremen Teater 28. december.

LÆS OGSÅ: Manden bag Hipster Glistrup: ”Hippier og punkere var stolte over at være, hvad de var, men ingen vil i dag vedkende sig at være hipster”

LÆS OGSÅ: Ny podcast om jakkesættets finesser, faldgruber og forbud - med Mikael Bertelsen og Esben Bjerre

LÆS OGSÅ: De bedste bøger i 2017 - indtil nu