Denne artikel er lavet i samarbejde med Lasse Emil , som driver mode- og kulturbloggen lasseemil.dk

Hvis du ligesom mange andre danskere har planlagt en efterårstur til London, anbefaler vi, at du tager til området Shoreditch i Østlondon. Og bliver der. For bydelen byder på så mange autentiske oplevelser, som du ikke finder mange andre steder i storbyen. Så hvorfor kæmpe om pladsen med alle de andre turister inde på Oxford Street? Det her sted er for dem, der gerne vil spise god mad, shoppe fedt tøj og drikke drinks i lange baner.

Dishoom Shoreditch

Har du lyst til iransk på den indiske måde? Dishoom er en restaurant, der er inspireret af de iranske caféer, der begyndte at skyde op i starten af forrige århundrede i Indien, dengang Mumbai stadig hed Bombay. Nu har dette lille stykke verdenshistorie også fundet vej til Shoreditch, hvor du kan få et godt måltid til rimelige penge. Der er mange små retter, så du kan få smagt en stor del af menukortet, der især indeholder mange retter med lam. Men er du ikke til det, er der også kylling, rejer og vegetarretter. Vigtigst af alt er deres naanbrød (både det med ost og det med hvidløg), deres okra-fritter og cocktailkortet. De tør nemlig putte lidt sjovere ingredienser i deres drikkevarer. Eneste minus er den lange ventetid på et bord, så kom i god tid.

Dishoom 7 Boundary St

Goodhood

Dover Street Market er selvfølgelig det vildeste eksempel på en lækker konceptbutik i London, men i Shoreditch kan de også være med. Her ligger Goodhood nemlig. Butikken sælger både herre- og kvindetøj, ligesom de sælger parfumer (bl.a. fra Silas Adlers mærke 19-69) og ting til hjemmet. På herresiden fører de mærker som CMMN SWDN, Common Projects, Folk, Our Legacy, Trés Bien og de danske mærker Norse Projects og Soulland. Tøjet er nøje udvalgt, og man fornemmer ikke, at man kan komme derfra med mange fejlkøb.

Goodhood Store 151 Curtain Rd

J.W. Anderson Workshops

J.W. Andersons tøj er bestemt ikke for alle (her tænker vi både på pris og design), men den britiske designer er yderst hypet i øjeblikket. Senest med sin kollektion for highstreetmærket Uniqlo. Udover at være kreativ direktør for det spanske modehus Loewe, laver han tøj i eget navn. I Shoreditch kan man finde hans eneste butik, og den er virkelig ikke særlig stor. Det kompenserer den til gengæld for med sin fascinerende indretning, som gør butikken et besøg værd. Og mens de japanske hypebeasts prøver tøjet, kan du jo tage et billede af indretningen.

J. W. Anderson Workshops 100 Shoreditch High St

Redchurch St

Hvis du er i shoppehumør, skal du svinge forbi Redchurch Street, hvor nogle af de bedste butikker ligger på rad og række. Det britiske mærke Sunspel (nr. 5) sælger basistøj til garderoben først på gaden, mens det franske tøjmærke A.P.C. (nr. 15) har slået sig ned lidt længere henne. Derudover finder du en smuk butik fra det populære beauty- og groomingmærke Aésop (nr. 44), solbrillebutikken Bridge & Brows (nr. 63), interiørbutikken Monologue (nr. 93) og mange flere både kendte og ukendte butikker.

 

Andina

Når du den ene dag har været forbi Dishoom (som er førsteprioriteten), kan du meget passende slå et smut forbi restauranten Andina den næste dag. Her serverer de lækker peruviansk mad, for du er vel ikke kommet til London for at spise britisk, vel? Hvis du kommer der til morgenmad, kan pandekagerne anbefales. De er lavet af søde kartofler, mens flødeskummet er lavet af kokos. Specielt, men lækkert. Den vegetariske burger er også et godt bud på en ret, der kan stille din sult. Du bliver i øvrigt ikke ruineret af et måltid derinde.

Andina 1 Redchurch St

Artwords Bookshop

Hvis du er til bøger og magasiner i stakkevis, skal du lægge vejen forbi denne boghandel. Den er ikke specielt stor, men der er fyldt godt op på hylderne med bøger om mode og andre fagområder. Magasinhylderne bugner også af de nyeste engelske og internationale udgivelser, og især mange fede herremagasiner er sluppet igennem nåleøjet. I kælderen kan du finde gode priser på lidt ældre bøger, som stadig er læsværdige.

Artwords 69 Rivington St

Shoreditch by night. Foto: Getty

LÆS OGSÅ: Her er de fem stærkeste trends du skal holde øje med dette efterår