Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Bedste byer 2018

Foto: Getty Images Blandt andet den japanske storby Tokyo er at finde på top 10-listen.

Bedste byer 2018

Her er verdens 10 bedste byer

Flere europæiske storbyer indgår på listen, som er baseret på alt fra graden af luftforurening til byens kulinariske liv.

Mangler du inspiration til dit nytårsforsæt om at rejse mere, skal du læse med her. Det globale konsulentfirma Resonance Consultancy har nemlig netop udgivet deres årlige top 10-liste over de bedste byer i verden, og her burde der være rigeligt med forslag til fremtidige feriedestinationer.

Listen er baseret på 23 faktorer inddelt i seks underkategorier, herunder byens vejr og luftforurening, byens infrastruktur og seværdigheder, byens natteliv samt shopping- og kulinariske muligheder, byens diversitet, borgernes beskæftigelsesrate og kvantiteten af information om byen, som er tilgængelig online.

I alt 100 byer er blevet undersøgt ud fra disse kategorier, og i Danmark kan vi desværre ikke bryste os af at være inkluderet på den prestigefyldte top 10-liste, da København befinder sig helt nede på en 69. plads. Vi får her hug på promotions-parameteret, da det tilsyneladende er svært at finde information om den danske hovedstad online sammenlignet med de øvrige undersøgte byer. Til gengæld bliver Danmark anerkendt i rosende vendinger for Noma, Papirøen og kunst- og designscenen.

Dog florerer andre europæiske storbyer blandt de ti bedste byer, hvor London indtager førstepladsen som den bedste by i verden, mens også flere amerikanske byer har sneget sig med. Du kan se hele top 10-listen herunder.

1. London
2. New York
3. Paris
4. Moskva
5. Tokyo
6. Singapore
7. Dubai
8. Barcelona
9. San Fransisco
10. Chicago

LÆS OGSÅ: Bo i en luksussuite på flyrejsen

LÆS OGSÅ: Vil du overnatte her? Her er de 9 mest bizarre hoteller i verden