Der var engang, hvor transporten til det store Amerika tog ugevis og tilmed var forbeholdt dem, der havde en klækkelig formue. 

Men verden er blevet mindre, og efterhånden tager det ikke meget længere tid at komme til San Francisco eller Los Angeles, end det gør at komme til Aalborg fra Kø.

Priserne på en flyvetur til den amerikanske vestkyst har også så godt som overhalet togturen til Aalborg. Hvis man rejser med det islandske flyselskab WOW Air, er det hvert fald kun 62 kroner dyrere at flyve fra Skandinavien til hjertet af Californien, end det er at tage fra København til Aalborg med DSB.

Mellem d. 15. januar og d. 5. april tilbyder de nemlig enkeltbilletter fra Arlanda Lufthavn i Stockholm til San Fransisco og Los Angeles for 530 kroner. Og WOW Airs CEO Skúli Mogensen forsikrer om, at vi ikke har set det vildeste endnu. Han vil sænke billetpriserne endnu mere.  

”Vores mål er at gøre flybilletter så billige, at alle har råd til at rejse,” siger Skúli Mogensen til Veckans Affärer.

Men som det er med de fleste lavsprisselskaber, skal man selvfølgelig huske at læse det med småt. Og på den billige tur til Californien er der et bookinggebyr, der gør, at den samlede pris bliver omkring 606 kroner. Men okay, små 100 kroner er velsagtens til at leve med, hvis de sikrer dig azurblåt hav og palmestrøg.

Hvordan de kan gøre det så billigt at flyve tværs over Atlanten melder Skúli Mogensen indtil videre intet om. Men WOW Air skriver selv på deres hjemmeside, at: ”WOW faktoren skinner igennem alt det WOW air gør.”

Forhåbentligt betyder det, at flypersonalet også får en ordentlig løn.

LÆS OGSÅ: Drømmejob: Cruise rundt i verden og tag billeder til Instagram

LÆS OGSÅ: Billedserie: Se Airbnb-penthousen hvor Kim Kardashian bor i New York

LÆS OGSÅ: Sov under stjernerne i Alperne i en varm seng