Der er noget helt særligt uhyggeligt ved morgenerne i Nordkoreas hovedstad Pyongyang. Hver dag lige efter solopgang, i en ikke nærmere defineret periode, fyldes gaderne i byen med en sang, der bedst af alt kan beskrives som noget fra en science-fiction film eller starten på en dårlig gyser.

Det viser en video fra det ellers hermetisk lukkede land, der oprindeligt blev uploadet på YouTube første gang i 2013, og som nu bliver delt igen takket være det amerikanske nyhedssite Digg.

Ifølge Wikipedia, der ikke nødvendigvis er verdens mest troværdige kilde, når det kommer til lige netop Nordkorea, hedder sangen ’Ten Million Human Bombs for Kim Il-Sung’, der grundlagde landet i 1948.

Med den begrænsede adgang til Nordkorea kunne videoen nemt være fabrikeret, men flere pålidelige kilder har tidligere bekræftet rygterne om sangens, og bl.a. nævnte Associated Press den i en artikel om Pyongyang sidste år.

Ingen ved præcis, hvorfor musikken bliver spillet. I en artikel i Mashable siger en amerikanske biomediciner ved navn Mark Fahey, der har besøgt Nordkorea seks gange, at han forsøgte at spørge sin guide om musikken. Svaret var blot: ”Hvilken musik? Hvad snakker du om?” 

Men én ting er sikkert: Hvis beboerne i Pyongyang et kort øjeblik skulle have glemt, at de lever i et af verdens fattigste, mest lukkede - og særeste - lande, bliver de mindet eftertrykkeligt om det på vej til arbejde.

Pludselig virker myldretidstrafikken mandag morgen i Danmark ikke så slem alligevel.